„Mi vagyunk a jövő!” – Diákok ezrei üzenték meg ma este Orbánéknak: borzasztóan elegük van

  • narancs.hu
  • 2018. február 23.

Belpol

Semmibe vették a kéréseiket, de ők nem hagyták magukat.

Ma ismét utcára vonultak a diákok, miután a kormány semmibe vette a 12+1 pontos követeléslistájukat. A Független Diákparlament (FDP) által szervezett esemény délután fél hatkor kezdődött, és a fiatalok a Deák Ferenc tértől vonultak a Parlament épülete elé.

false

 

Fotó: Bankó Gábor

Már a Deákon sokan gyűltek össze, többen táblákkal jelentek meg, amelyekre különböző üzeneteket írtak fel. „Balog Zoltán mondjon le”, „Szellemiségirtók” – lehetett olvasni a transzparenseken. A tüntetők egy nagy EU-s zászlót vittek maguk előtt, amellyel egészen a Parlament épületéig vonultak a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül. A több ezer főt megmozgató rendezvényen politikusok is megjelentek, de pártjelvények nélkül: ott volt Kunhalmi Ágnes, Dúró Dóra és Vona Gábor is.

false

 

Fotó: Bankó Gábor

A Parlament előtt többen felszólaltak a diákok képviselői közül. Bejelentették, hogy „Diák vagyok!” néven mozgalmat indítanak, és március 12-re vitát szerveznek, amelyen Karácsony Gergely, Vona Gábor és Széll Bernadett vázolják elképzeléseiket az oktatás kérdéseiről. Orbán Viktor nem lesz ott, mivel ő nem vállalta a nyilvános vitát.

false

Fotó: Bankó Gábor

false

 

Fotó: Bankó Gábor

Egy szekszárdi diák, Tóth Laura arról beszélt, hogy rendszerváltásra van szükség az oktatásban, Koszta Amina pedig azt mondta, a diákokat egyáltalán nem hallgatják meg. Volt, aki azt emelte ki, hogy a jelenlegi oktatási rendszer „rohad, és vészhelyzetben vagyunk”.

false

Fotó: Bankó Gábor

false

 

Fotó: Bankó Gábor

A diákok a tüntetés végén azt skandálták, hogy „mi vagyunk a jövő”.

Helyszínen tartózkodó fotós kollégánk szerint többen a tüntetés befejezése után vonulásba kezdtek, közülük többeket igazoltattak a rendőrök:

false

Fotó: Bankó Gábor

false

 

Fotó: Bankó Gábor

A tüntetésen készült, remek képeinket itt tekinthetik meg, az előzményekről pedig a tegnapi Narancsblogunkban olvashatnak részletesen. Hamarosan videós anyaggal jelentkezünk.

Neked ajánljuk