Nem a rendszer korrupt, hanem az emberek – véli az Integritás Hatóság elnöke

  • narancs.hu
  • 2023. január 16.

Belpol

Bíró Ferenc a Bloombergnek nyilatkozott. 

„Nem a rendszer a korrupt, hanem egyes emberek azok” – mondta Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke a Bloombergnek. 

Bíró „elitcsapatot” toboroz a korrupció felszámolásához, amire nagy szükség lesz, ugyanis a válságban lévő magyar gazdaság megerősítéséhez több milliárd euró uniós támogatás felszabadítására van szükség. Úgy látja, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a korrupció és a magyar kormány közé – hiába tárt fel az Európai Unió rendszerszintű hiányosságokat és szabálytalanságokat – és nem nagyobb mértékű a korrupció Magyarországon, mint máshol. 

Bíró Ferenc szerint a hivatalának nem a vádemelés, hanem a gazdasági kultúra változásának elősegítése és a korrupció visszaszorítása a célja, és nem működhet elszigetelve, mert ilyen mértékű problémával nem lehet egyedül megküzdeni. (Egyébként az Integritás Hatóság  nem folytathat le büntetőeljárást és vádat sem emelhet). 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk