Rákay Philip a mohácsi csatáról is filmet forgat

  • narancs.hu
  • 2023. január 16.

Belpol

A nagy sikerű Aranybulla sorozat után. 

„Nekiálltunk a kreatív csapatommal a Mohács írásának” – mondta el Rákay Philip a köztévé Ez itt a kérdés nevű beszélgetős műsor január 12-i adásában, amit a Filmhu szemlézett. „Előre megnyugtatnék minden fanyalgót, nem fogunk győzni a végén. A hősiességnek és a magyar kiállásnak egy egészen elképesztő példája Mohács” – üzente Rákay. 

A Filmhu megjegyzi, a film apropóját a mohácsi csata közelgő évfordulója adja, 2026-ban lesz ötszáz éve, hogy II. Lajos magyar király megütközött a török sereggel. Mint az köztudott, a csata vereséggel zárult, és a király meghalt. A hosszú távú következmények is tragikusak voltak, három különálló részre bomlott fel az ország. A központi területek az Oszmán birodalom, a nyugati és északi területre visszaszorult Magyar Királyság a Habsburgok fennhatósága alá került, keleten pedig az Erdélyi Fejedelemség lavírozott a két nagyhatalom között.

Karácsonykor mutatta be a Duna Tv a Rákay Philip produceri közreműködésével készült Aranybulla-sorozatot, ami rekord összegű költségvetésből, 600 millió forintból készült el. Az általános fogadtatása a produkciónak megosztó volt. A bírálók az esetlen párbeszédekre, gagyi látványvilágra és rossz színészi alakításokra hívták fel a figyelmet, amire azzal vágtak vissza az „Aranybulla-rajongók”, hogy azért kritizálják a sorozatot, mert az a dicső magyar történelemről szól, és így eleve nem tetszik a nemzetietlen érzelműeknek.

Az IMDB-n egyébként minden idők egyik legrosszabb pontozását hozta össze a sorozat, amivel kapcsolatban Rákay Philip azt mondta, amerikai trollok pontozták le a produkciót

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk