Nem kapott semmilyen megbízást a fővárostól az ingatlanos, aki állítólag vevőt keres a Városházára

  • narancs.hu
  • 2021. november 5.

Belpol

Egyre érthetetlenebb és érdekesebb a Városháza eladása körüli ügy, amelyről az Index főszerkesztője több cikket is írt.

Érdekesebbnél érdekesebb fordulatot vesz a Városháza állítólagos eladása körüli ügy, amelyről az Index már több cikket is írt. Csütörtökön írta meg az einstandolt lap, hogy értesülései szerint a főváros el akarja adni a Városházát. A cikkre reagált Karácsony Gergely, a főpolgármester azt írta, hogy nem született döntés az ingatlan értékesítéséről, és hogy „arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat”. A cikk egyébként háromnegyed nyolckor jelent az Indexen, Karácsony szerint viszont a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályát fél nyolc körül keresték meg e-mailben, azaz nem igazán volt idejük reagálni.

A lap ezt követően bemutatott egy állítólagos szerződést, amely álláspontjuk szerint azt bizonyítja, hogy a főváros eladná a Városházát, és már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy „vevőt keressen Budapest város Önkormányzata valószínűleg egyik legértékesebb ingatlanára.” A szerződésrészleten azonban nem a főváros, hanem egy ingatlanos cég szerepel megbízóként, egy Northern Rock nevű cég és a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. szerződött arra, hogy utóbbi cég vevőt találjon az épületre.

A Telex.hu elérte ingatlanközvetítőt, Beák Attila azt nyilatkozta a portálnak, hogy

semmilyen megbízást nem kapott a Főpolgármesteri Hivataltól arra, hogy vevőt találjon a Városháza épületére, cége nincs is kapcsolatban az önkormányzattal.

Az Index közölte is a kiszivárgott szerződést, erről Beák azt mondta, nem adhat felvilágosítást. De azt szívesen megosztotta a Telexszel, hogy az Index helytelenül írta, hogy annak idején ő adta volna el az MSZP székházát, bár volt megbízása az ingatlan értékesítésére.

Az Index cikkében megjelent szerződésben nem is szerepel a Főpolgármesteri Hivatal, bár a cikk úgy fogalmaz, hogy a főváros árulná az ingatlant. A szerződés a Northern Rock nevű, 2019-ben alapított, alkalmazottakkal és bevétellel sem rendelkező cég és Beák ingatlanközvetítője között köttetett.

Karácsony Gergely azt nyilatkozta az épület eladása apropóján, hogy egyébként a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanközvetítőt ingatlanok értékesítésénél, „azokat a saját, 100 százalékos tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le”. A főpolgármester azt is közölte, hogy feljelentést tesz, hogy kiderüljön, „keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát”.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.