Novák Katalint kérik, ne írja alá a szociális törvényt

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Belpol

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége a köztársasági elnök szociális érzékenységében bízik.

Ne írja alá a szociális törvény módosítását, küldje vissza az Országgyűlésnek megfontolásra – ezt kéri a Magyar Önkormányzatok Szövetsége Novák Katalin köztársasági elnöktől. 

A 24.hu által ismertetett nyílt levél szerint az érdekvédő szervezet a legnagyobb hibának azt látja, a jogszabály-módosítás révén épp akkor kezd  kevesebb felelősséget vállalni az állam a polgárok jólétéért, amikor egyre nehezebb a megélhetés.

A szövetség közleménye azt írja, „a szociális törvény módosítása cserbenhagyás: éppen akkor csökkentené a polgárok jóléte és létbiztonsága iránti állami felelősséget, amikor a megélhetés költségeinek növekedése miatt még többeket veszélyeztet az elszegényedés, a korábban is szegénységben élő polgárokat pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti”.

Ilyen válságos időben épphogy meg kellene erősíteni azokat a társadalmi rendszereket, amelyeken keresztül biztonságot és védelmet nyújtunk – fogalmaz a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk