Vállfával várták az abortuszkonzultáció résztvevőit

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Belpol

„Van benned ilyen? Akkor faszér' szólsz bele” – olvasható a Patent és az aHang installációján.

Társadalmi egyeztetést hirdetett az abortuszról szombaton délelőttre a Magyar Orvosi Kamara Budapesten.

A MOK azért hívta össze a nyílt fórumot, mert a kormány egyeztetés nélkül módosította az abortusz szabályozását, azzal, hogy a terhességmegszakítás előtt az érintett nőnek igazolnia kell, hogy a magzati életfunkciókra utaló jeleket bemutatták neki.

Márpedig ez olyan téma, amelyet alaposan meg kell beszélni – érvelt a kamara.

Az abortuszrendelet elleni tiltakozásul szeptember 28-án, a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés világnapján tüntettek több ezren, a Patent Egyesület petícióját pedig már több mint 15 ezren írták alá a szabad.ahang.hu oldalon

 

 

A mostani eseménnyel kapcsolatban a Patent Egyesület és az aHang közleményt adott ki. Ebben az áll, hogy ugyan az egyeztetésre bárki regisztrálhatott magánszemélyként, nem kaptak meghívást olyan nőjogi szervezetek, amelyek évek óta foglalkoznak ezzel a témakörrel. 

Ezért a Patent Egyesület és az aHang köztéri installációt készített, ezzel várták az abortuszkonzultáció résztvevőit. A nők jogairól, az abortuszhoz való biztonságos hozzáférés fontosságáról szóló transzparenseket állítottak ki, valamint kötőtűket és vállfákat, olyan eszközöket, amelyekkel egyesek otthon végeztek el abortuszt, amely így életveszélyes.

 
Fotók: Patent Egyesület, aHang
   

 A két szervezet közös petícióját, amelyet Pintér Sándor belügyminiszterhez címeztek, eddig több mint 15 ezren írták alá

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk