Orbán Gáspár halálhírét keltették, a honvédelmi miniszter cáfolta a híreszteléseket

  • narancs.hu
  • 2024. január 25.

Belpol

A csádi misszióban teljesít szolgálatot. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter interjút adott az Indexnek, amiből kiderül: Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár a csádi misszión dolgozik – szúrta ki a 444.hu

Ugyanis az interjú készítője azt kérdezte, hogy: „A miniszterelnök fiának halálhírét keltik a közösségi médiában. Hogyan kezeli ezt a honvédség, különös tekintettel arra, hogy Orbán Gáspár hivatásos katonatiszt? Lehet azt tudni, hogy most hol, milyen rendfokozatban szolgál?”

„Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az egyesült királyságbeli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt. Odamegy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít. Magyarországon a katonák parancsot teljesítenek. Speciális képzettsége jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve. A százados úr kiváló egészségnek örvend”

 – válaszolta erre a honvédelmi miniszter. 

Szalay-Bobrovniczky októberben jelentette be, hogy Magyarország humanitárius és katonai missziót indít Csádban. Orbán Gáspár még 2019-ben tette le a katonai esküjét, 2020-ban avatték tiszté. Mint kiderült, egy brit elitakadémián végzett. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.