Orbán Gáspárt elit brit katonaiskolába küldte a Honvédelmi Minisztérium

  • narancs.hu
  • 2021. január 14.

Villámnarancs

Orbán Viktor fia is megkapta a minisztériumtól a közel 40 milliós ösztöndíjat. Ide járt Vilmos és Harry herceg is. 

 

Alig két hónappal azután, hogy Orbán Gáspár letette az esküt és hivatásos katonává vált, máris megkezdhette tanulmányait a  Sandhurst Royal Military Academy brit katonai elitiskola kilenc hónapos kurzusán, amit  rajta kívül a Honvédelmi Minisztérium két másik ösztöndíjasa kezdett el - írja a Telex.

A lap megjegyzi: Orbán Viktor fia december 11-én végzett, a végzősök névsorát a Daily Telegraph című napilap közölte.

A Honvédelmi Minisztérium korábban úgy nyilatkozozott a Népszavának, hogy a képzésre a magyar katonák közül bárki jelentkezhetett, a jelentkezők közül az elvégzett szakmai munka, kiképzési eredmény, és a tiszti attitűd összesített értékelései alapján választották ki a résztvevőket.

A 44 hetes kurzus díja 2015-ös adatok szerint  fejenként 93 ezer font, azaz több mint 37 millió forint - írja a Telex.

 

 

 

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.