A Mi Hazánk volt nagykanizsai elnöke az egyik hatalomátvételre készülő, őrizetbe vett szkíta

  • narancs.hu
  • 2024. január 25.

Belpol

A párt nem értesült róla, hogy egykori tagjuk egy szélsőseges szkíta csoport tagja lenne. 

Kötő Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom volt nagykanizsai elnöke az az 53 éves murakeresztúri férfi, akin a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai rajtaütöttek, mert a gyanú szerint társaival az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására készült – értesült a 24.hu.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, százötven rendőr tíz helyszínen hajtott végre akciót országszerte kedden hajnalban az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt. Az egyik közösségi videómegosztó portálra még novemberben került fel egy videó, amelyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. A csoport azt is megígérte, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni, majd elmondták azt is, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

A rendőrség az ügyben a KR NNI az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárást indított. Csütörtök reggel az is kiderült, hogy állam elleni bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vett három személy letartóztatását indítványozza a Zala Vármegyei Főügyészség. A legidősebb személy egy 88 éves váci férfi.

A portál megjegyzi, hogy a rendőrség által közölt riportban feltűnt Hokker Tibor, a Mi Hazánk politikusa, korábbi országgyűlési képviselőjelöltje. Kötő és Hokker közeli kapcsolatban áll egymással, közös üzleti vállalkozásuk is van Murakeresztúron. 2022 végén alapították az elsősorban személybiztonsági tevékenységgel foglalkozó Rus-Hun Security Kft.-t. Kötő Gyula nevéhez egyébként az Opten cégadatbázis adatai szerint számos felszámolás és kényszertörlés alá került vállalkozás van, köztük például a már törölt Ősmagyar Ásványvíz Kft.

A lap megkeresésére a párt közölte, Kötő Gyula 10 hónapon keresztül volt a Mi Hazánk nagykanizsai elnöke évekkel ezelőtt, párttagsága 2023. augusztus elején szűnt meg, miután beadta a kilépési nyilatkozatát. Nem értesültek róla, hogy Kötő egy szélsőséges szkíta csoport tagja lett, mivel sem tagjaik, pláne nem volt tagjaik magánéletével nem foglalkoznak. Kötő Gyula és Hokker Tibor kapcsolatára nem tért ki a párt tájékoztatása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk