Orvosi Kamara: továbbra is fontos a maszk és a távolságtartás

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 15.

Belpol

De az oltás a leghatékonyabb eszköz a járvány megfékezésére. 

A Magyar Orvosi Kamara továbbra is kiáll a járvány veszélyes valóságának ismertetése és az egyéni és közösségi védekezés fontosságának hirdetése mellett - írja közleményében a MOK.

Sajnálják, hogy nálunk is vannak megtévesztett, hangos csoportok, és hogy "néhány egészségügyi dolgozó - hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon - tévhiteket terjeszt."

A MOK szerint az oltás jelenleg a leghatékonyabb eszköz a járvány megfékezésére. "A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogy megvédjen minket egy fertőző betegséggel szemben. Ha egy közösségben elegendően immunisak egy fertőző betegséggel szemben, akkor csökken a kór továbbterjedése."

Az orvosok hivatásrendi szervezete a lakosságot is megszólítja. "Védje saját magát és embertársait azzal, hogy kéri az oltást, maszkot hord, távolságot tart, rendszeresen kezet mos! Ha megfertőződött, maradjon otthon, tünetei súlyosbodása esetén pedig időben kérjen segítséget!"

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk