Pikó András: Nincs rendőr, aki beállhatna járőrözni a közteresekkel

  • narancs.hu
  • 2022. június 20.

Belpol

Hiába szánna a VIII. kerület a költségvetéséből a közbiztonság javítására.

15 millió forintot szánna a józsefvárosi önkormányzat arra, hogy a rendőrök és a közterületfelügyelők közösen járőrözzenek. El is különítették a pénzt a költségvetésben, mégsem tud elindulni a program, Pikó András polgármester szerint azért, mert hiába van rá plusz forrás, hiába indokolt közbiztonsági szempontból, hiába lenne rá mindkét oldalról szándék, nincs elég rendőr.

Nincs, akit egy ilyen közös járőrözésre be tudnának állítani!"

A polgármester Facebook-bejegyzésében arról ír, „ezért a helyzetért nem a rendőrök és nem a rendőri vezetők felelősek. Ők mindig kihozzák a legtöbbet az egyre kevesebből. Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide. (...) nem az a gond, hogy ne lenne önkormányzati támogatás – az a gond, hogy nincs jól fizetett rendőr, akivel az önkormányzati támogatást fel tudnák használni. Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket”.

Múlt héten derült ki, hogy június elején közel 300 rendőr mondott fel országszerte, amint ismét lehetőségük volt rá a járványügyi vészhelyzet óta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk