Reagált a Madách igazgatója: Maruzsának a médiafelhajtásig semmi baja nem volt az iskola közleményével

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 29.

Belpol

Mészáros Csaba a Facebookon írt arról, hogy a kormánynak nem a tények számítanak, hanem a botrány és a precedens. 

A Madách Imre Gimnázium Facebook-oldalán reagált az elmúlt napok történéseire Mészáros Csaba volt igazgató, akit szerdán a Belügyminisztérium azonnali hatállyal mentett fel a pozíciójából azután, hogy a budapesti gimnázium nevelőtestülete az intézmény honlapján tájékoztatta a szülőket és a tanulókat arról, hogy a minisztérium rendelkezésével szemben a digitális eszközöket nem fogják elvenni a tanítás előtt a diákoktól. Az igazgató felmentése miatt szerda este több százan tüntettek az iskolánál. 

Mészáros Csaba a bejegyzést Luthert idézte („Itt állok és mást nem tehetek”), mondván "ugyanabban a korban élünk. A kérdés: mitől nemzeti és mitől keresztény a mostani hatalom? Sajnos ennek mítosza elmúlt, csak az ideológiai alapot sajátítja ki magának. Én sem tehettem másként, mert amit eddig képviseltem, hiteltelenné vált volna a hatalom nyomásra" – fogalmazott.

Mészáros emellett pontosította, hogy nem rúgták ki, csak az igazgatói pozíció alól mentették fel, jövőre a Madách tanára lesz, tanítva fogja befejezni a pályáját.

A volt igazgató azt is írta, hogy a felmentéséhez vezető helyzetet azok a médiumok robbantották ki, amelyek szemlézték az egy hetes közleményt a Madách oldaláról, korábban ugyanis ő már jelezte Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárnak, hogy kitettek egy ilyen közleményt, neki pedig nem volt ellenvetése, mondván „milyen mesteri a rendelet, hogy ezt is engedi”.

„Ha nincs a médiafelhajtás nem mentettek volna fel. Mert nem a tények számítanak, hanem a botrány és a precedens”

– írta Mészáros Csaba.

A rendelettel kapcsolattal megjegyezte, hogy a diákokat eddig nem a hazugságra nevelték, mert úgyis az fog történni, hogy ezután két mobiljuk lesz. 

Hozzátette azt is, hogy „aki demonstrál, nem értem teszi. Magáért, az iskolájáért és a gyermekei jövőjéért. Nem én kerültem méltatatlan helyzetbe. Én azt tettem, amit tennem kellett” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy tudja, hogy ha pert indítana, akkor megnyerhetné, de megemlékezett arról is, hogy nem lehetett könnyű Maruzsa államtitkárnak, akinek a lányai egyébként a Madáchba járnak, erre ő felmenti az igazgatót. Végül azt üzente, hogy ha a tantestület ugyanilyen erős és egységes marad, akkor „egymás után lőhetik ki a saját igazgatóinkat, vagy hozhatnak ide bárkit, a Madách megmarad" – írta Mészáros Csaba, megköszönve a sok szeretetet. 

Az igazgató felmentéséről szóló véleménycikkünkben azt írtuk: „Amikor a Belügyminisztérium hajlandó elbocsátani egy olyan iskolaigazgatót, aki az ország legjobbjai közé tartozik, az azt jelzi, hogy a NER felfogásában az oktatás elleni háború nem ért véget.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.