Tizenöt kórház élére keres igazgatót Pintér Sándor

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 13.

Belpol

Kilenc városi, három megyei és három fővárosi intézményben várható váltás.

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, az érintett kórházak között három megyei és három budapesti is szerepel – szúrta ki a 24.hu. A OKFŐ honlapján megjelent pályázati felhívások alapján a következő intézményekben várható igazgatóváltás:

  • A megyei, úgynevezett irányító intézmények közül a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, az egri Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház számíthat igazgatócserére.
  • Három fővárosi intézmény igazgatói pozíciójára is pályázni lehet: a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a Szent Margit Kórház, illetve a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ is szerepel a listán.
  • Ezeken kívül még kilenc városi kórház igazgatói posztján várható változás: a siófoki, a pápai, az orosházi, a nagyatádi, a mosonmagyaróvári, a mezőtúri, a keszthelyi, a jászberényi és az ajkai kórház élére lehet pályázni.

A portál emlékeztetett, a belügyminiszter és az akkor megbízott országos kórházi főigazgató 2023 decemberében két tucat kórházvezetőt menesztett december 31-i hatállyal. Az érintettek között volt két országos intézet vezetője, hét megyei és 15 városi kórház igazgatója. A szóban forgó 24 intézmény igazgatói pozíciójának egy részét már betöltötték, most a maradékot próbálják feltölteni.

A lap megkeresésére ezt az Országos Kórházi Főigazgatóság is megerősítette. Válaszukban úgy fogalmaztak: „A múlt év végén több vezetői megbízás visszavonására került sor, amelyre a hatályos és irányadó jogszabályi rendelkezések biztosítottak lehetőséget. Az OKFŐ július végén 15 intézmény jelenleg betöltetlen főigazgató munkakörére írt ki pályázatot. A vonatkozó rendelet lehetővé teszi, hogy a munkakör betöltése pályázati eljárás lefolytatásával történjen meg.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk