Egy hónapja nincs klíma a János kórház ortopéd műtőjében

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 13.

Belpol

Az egészségügyi államtitkár állítja, nem kapott jelentést betegellátást befolyásoló üzemzavarról.

Több mint egy hónap alatt sem tudták megjavítani a klímát a János kórház ortopédiáján, ezért egy másik épületben műtik a betegeket – erről az egészségügyi államtitkár számolt be az RTL Híradónak.

Takács Péter a napokban személyesen ellenőrzi a kórházak hűtőberendezéseit, szerinte a mostani hőhullámban egyelőre nem történt rendkívüli eset. A Híradónak nyilatkozva azt állította, nem kapott jelzést arról, hogy valahol nagyobb üzemzavar lenne, ami a betegállátást befolyásolja. A János kórházban kialakult helyzetről azt mondta,

a kórház főigazgatójának azt az utasítást adták, hogy szervezze át az ellátást, így az ortopédiai műtétek nagyrésze átkerült a Kútvölgyi Tömbbe.

A hírrel kapcsolatban a hvg.hu emlékeztetett, a kórházakban kitört „klímavészhelyzet” kódolva volt a rendszerben. Nem utolsó sorban azért, mert a fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmények üzemeltetését egy NER-közeli cégre bízták, a B+N Referencia Zrt. képviselői pedig a piaci viszonyoknál kedvezőtlenebb feltételeket tartalmazó szerződéseket próbálnak aláíratni a klímaszereléssel foglalkozó szakemberekkel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk