Kirúgási hullám kezdődött a kórházak élén

  • narancs.hu
  • 2023. december 13.

Belpol

A 24 új főigazgató kinevezéséig az intézmények vezetését a helyettesek látják el.

Érdemeik elismerése mellett 2023. december 31-ei hatállyal 2 országos intézet és 5 megyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését - beöltött 65 éves életkorukra figyelemmel - vonta vissza Pintér Sándor belügyminiszter – olvasható a tárca közleményében, amelyből az is kiderül:

 a megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Ugyancsak december 31-i hatállyal a belügyminiszter további két megyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött.

Az érintettek – összesen 24-en – végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított – áll a közleményben. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el.

A szűkszavú közleményből nem derül ki, hogy melyek ezek az érintett intézmények és mely kórházvezetőkről van szó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk