Vadai Ágnes a „Háborúpártiak”-kampányról kérdezte a legfőbb ügyészt, feljelentés lett a vége

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 25.

Belpol

A NAV-nak kell elbírálnia a listaáron több mint egymilliárd forintból megvalósított plakátkampány ügyét.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a reklámköltéseket monitorozó Kantar Media adatai szerint listaáron 1,066 milliárd forintból valósította meg az ellenzéki politikusokat háborúpártinak beállító kampányát a Civil Összefogás Fórum (illetve a mögötte álló jogi személy, a CÖF–CÖKA) cége, a Kövess minket 2022 Kft. a nyáron. 

Az ügy Vadai Ágnes érdeklődését is felkeltette, a 24.hu beszámolója szerint a DK politikusa arra volt kíváncsi, 

honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató kampányra? 

Vadai Ágnes a legfőbb ügyészt kérdezte, akit arra is emlékeztett, hogy A Kövess minket 2022 Kft.-t 2021-ben alapították. Polt Péter válaszában közölte, a tartalom szerinti elbírálás elvére figyelemmel, Vadai Ágnes kérdését feljelentésként értékelte, ezért továbbította azt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához.

Polt Péter korábban egyébként Vadai Ágnes a Fudan egyetem alapítványának ügyében feltett kérdését is hasonlóképpen értékelte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk