Morvai mindent beleadott, de most visszavonul a Fideszt támogatva

  • B.P.M.
  • 2019. április 1.

Belpol

Igyekezett tisztességesen szolgálni a Hazáját.

Visszavonul a politikától Morvai Krisztina független EP-képviselő, amit a Facebookon jelentett be - szúrta ki a Mérce.

Mint írta, két hét múlva lesz az Európai Parlament jelenlegi ciklusának utolsó plenáris ülése, s röviddel ezt követően képviselői mandátumom lejár. Addig adminisztratív jellegű feladatok maradtak hátra Brüsszelben, Strasbourgban és Budapesten.

„Lezárul az életemnek az a szakasza, amely a 2006. október 23-i rendőri brutalitások megtapasztalásától mostanáig tartott. Igyekeztem tisztességgel szolgálni a Hazámat. Mindent 'beleadtam' amire képes voltam. Csodálatos emberekkel, remek 'csapattal' dolgozhattam együtt - nélkülük nem ment volna... Hiányozni fognak a munkatársaim és hiányozni fognak Önök, akik mellettem voltak az évek során, ki végig, ki rövidebb ideig.”

Korábban több interjúban dicsérte a Fidesz és a kormány politikáját, a Jobbikról pedig azt mondta, elárulta a radikális eszméit. Arról is lehetett hallani, hogy kész lenne együttműködni a Fidesszel egy újabb ciklus erejéig az EP-ben, ám a kormánypárt nem vette fel a listájára.

Morvai szerint a tüntetést rendezők jó értékrendet is közvetíthetnének az O1G helyett

Szerinte az ellenzék abban segíti az embereket, hogyan "hárítsák át a felelősséget." Morvai Krisztina az Echo TV Brüsszel című műsorában Szabó Anettel beszélgetett az EP választások, a hazai és a brüsszeli/strasbourgi aktualitások kapcsán - közölte az MTI.

Figyelmébe ajánljuk