Megújult a Kéktúra honlapja

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. március 26.

Élet + Mód

Azt írják, minden felkerült, ami a túrázóknak kellhet.

A Magyar Természetjáró Szövetség,  a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa tájékoztatást adott ki arról, hogy a Kéktúra weboldala teljesen megújult.

Az új honlap asztali és mobil eszközökről is elérhető, és igyekszik a legfiatalabb generáció informatikai igényeit is kiszolgálja.

Az oldalon átlátható képet nyújtanak az Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legifjabbról, az Alföldi Kéktúráról. A három kéktúra alkotta Országos Kékkör és a Gyermekkéktúra információi mellett szakasz leírások, azok legfrissebb távolság adatai, átlagos teljesítési ideje, szintgörbéje, GPX fájlként letölthető útvonala és a bélyegzőhelyek listája is itt szerepel. Az Országos Kéktúra leírása angol, német és szlovák nyelven is olvasható.

A megújult weboldal főbb elemei emellett a publikus teljesítők adatbázisa, az aktuális erdőlátogatási korlátozások, kéktúrás hírek és változások, szálláshelyek, látnivalók, tömegközlekedési kapcsolatok, a parkolás lehetőségei.

Kiemelik, hogy a Kéktúra a Nemzeti Értéktár része, ezért a honlap nem tartalmaz reklámokat, kizárólag a természetjárókat segítő és túrázásukat megkönnyítő tudásátadást szolgálja. A honlap szerkesztője az MTSZ, így ez az oldal az egyetlen hiteles kiindulópont és információs bázis, amely az évente több tízezres, a kéket bejárni tervező természetjáró számára nyújt biztos támpontot.

Figyelmébe ajánljuk