Koronavírus: Egyre többen vannak lélegeztetőgépen, az elhunytak száma megint rekordon

  • narancs.hu
  • 2021. március 26.

Katasztrófa

11 265 új fertőzöttet jelentettek. 11 823 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1480-an vannak lélegeztetőgépen. 275-en elhunytak.

11 265 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 614 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - tájékoztat koronavirus.gov.hu.

  • Elhunyt 275 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 499 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 392 314 fő, az aktív fertőzöttek száma  202 799 főre emelkedett.  
  • 11 823 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1480-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik - teszik hozzá. Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 803 533 fő a beoltottak száma, ebből 594 662 fő már a második oltását is megkapta. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 17,9%-ot szemben a 9,9%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban.  Az eddig regisztrált 65 év felettiek 71%-a már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra kerülnek. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás.

A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is, ennek részleteit hamarosan ismertetik.  

Kiemelik, hogy a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. Kérik, hogy mindenki tartsa be az óvintézkedéseket!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.