Kubatov Gábor Tarlós István ideje alatt készült képpel illusztrálta, hogy hajléktalanokkal árasztotta el a baloldal Budapestet

  • narancs.hu
  • 2023. október 26.

Fekete Lyuk

Egy reklámplakát árulkodó az egyébként roppant ízléstelen képpel kapcsolatban.

Nagyon úgy tűnik, a Fidesz a 2024-es budapesti polgármester-választásokra a hajléktalanozással készül: október közepén a párt józsefvárosi szervezete már teljesen komoly stílusban beszélt hajléktalanlobbiról egy érdekérvényesítésre egyébként teljesen alkalmatlan társadalmi réteggel kapcsolatban, de most megérkezett az eddig főleg a budapesti dugókkal foglalkozó pártelnök, Kubatov Gábor, és képpel illusztrálva írta le Facebookon, hogy „a baloldal hajléktalanokkal árasztotta el Budapest utcáit”. 

 
Kubatov Gábor posztja október 26-án

A mostanában a Fradi-család befogadása jegyében Gáspár Győzővel kvaterkázó Kubatov különösen ízléses módon le is fotózta a vélt baloldal hajléktalanjait, akiket nyilván nem a megélhetési nehézségek és a kilátástalan szociális helyzet termelt ki, hanem Karácsony Gergely. A kép ránézésre a Nyugati aluljáróban készült, Kubatovval szemben mi azért kikockáztuk a felismerhető szereplő arcát.

A morális részén túl viszont van valami igazán vicces ebben a képben: az, hogy a háttérben a McDonald’s reklámja látható, konkrétan egy Bacon Clubhouse névre hallgató szendvicsük hirdetése.

Ez a szendvics Magyarországon először 2015-ben volt kapható, után egy ideig 2016-ban és egy rövid ideig 2018-ban is, azóta viszont nem.

Ez bizony azt jelenti, hogy Kubatov Gábor egy legjobb esetben is öt évvel ezelőtt készült fotóval illusztrálta az ellenzéki városvezetés rombolását, az olvasó pedig talán sejtheti is a poént: a kép elkészültekor az a Tarlós István volt Budapest főpolgármestere, akit épp Kubatov pártja, a Fidesz támogatott.

Érdekesség, hogy ezt a képet 2021-ben a kormánymédia egyik ékköve, a Magyar Nemzeti is felhasználta forrásmegelölés nélkül. Feltűnt már a Pesti Srácokon is 2018-ban, ők az azóta már megszűnt (vagyis Magyar Nemzetté vált) Magyar Időket jelölték meg forrásként.

(Címlapképünük forrása: Kubatov Gábor / Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk