Simonka könyvet írt arról, miért ő járt rosszul

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 28.

Fekete Lyuk

Pusztaottlaka megválasztott polgármestere a leggyakrabban Lázár Jánosról beszél, ha kérdezik, de szót ejt „Szájer Jóskáról” is.

A Fidesz és az ügyészség működéséről, Orbán Viktor tekintélyének mibenlétéről, az ország és saját ügyeiről adott interjút a Telexnek Simonka György, Pusztaottlaka októberben hivatalba lépő polgármestere. A költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő a legtöbb negatívumot Lázár Jánosra mondja. Könyvében, amelyet megírt, sőt, ki is nyomtatott, nehogy eltüntessék a gépéről, tekintélyes rész szól az építési és közlekedési miniszterről. Simonka a jelenlegi dél-békési országgyűlési képviselőről, Erdős Norbertről azt állítja, nagyon jóban van „Szájer Jóskával”.

Saját magát ugyanakkor jó katonaként írja le:

„Jó katona módjára végeztem a dolgomat, közben azzal voltam elfoglalva, hogy Dél-Békést felrázzam, nem a budapesti Fidesz működésével.

Sőt, ha igazat akarok mondani, még azzal sem foglalkoztam, hogy mit szavazunk meg a parlamentben.

Nem értettem az egészségügyi törvényhez, maximum annyi érdekelt, hogy nálunk az orvosi rendelők fel legyenek újítva. Nem értettem az alkotmány módosításához, ha azt mondták, hogy ezt így kell megszavazni, akkor így szavaztuk meg. Egy csomó dolgot nem értettem a parlamentben, de ha azt kiabálták be egy szavazásnál, hogy igen, akkor igennel szavaztam. És nem csak én. Nem érdekelt, hogy működik a Fidesz vagy a kormány, amíg ide, Dél-Békésbe tudtam hozni a körzetnek járó pénzeket. És ezután is ez lesz. Nem érdekel, hogy kinek milyen ideológiai meg erkölcsi rendszere van, egyetlen dolog érdekel, az, hogy ide tudjam hozni a forrásokat Dél-Békésbe, és elégedettek legyenek velem a választók.”

A kérdésre, hogy ehhez képest hogyan éli meg a rendszer katonájaként, hogy az most állítása szerint törvénytelen eszközökkel megpróbálja őt bedarálni, azt felelte, a rendszerrel neki nincs baja, és annak sem vele.

Egy-két emberrel van bajom, például Lázár Jánossal. Nem is a Fidesz akar bedarálni, a Fideszen belül Lázár János akar félreállítani, hogy az én választókerületemben meg tudja csinálni azt, amit ő akar. Például Mezőhegyesen. Engem Erdős Norbert bosszant, aki most a Fidesz parlamenti képviselője ebben a körzetben, és nem tesz semmit a körzetünk érdekében, pedig jó pénzt vesz fel. Nekem nem azért van velük bajom, mert fideszesek, hanem mert rossz és alkalmatlan emberek. Én ebben a rendszerben jól el tudtam működni úgy, hogy nem foglalkoztam az országos politikával, mert nem kellett vele foglalkoznom. Kispályás voltam én ahhoz, hogy a nagy rendszer működésével foglalkozzam. Nem is akartam átlátni, hiszen akkor is tudtam és most is tudom, hogy változtatni úgysem tudok rajta. Nem örülök annak, hogy a rendszeren belül ennyire el tudott szabadulni egy-egy ember, mert ez egy rendszerhiba. Ez a Fidesznek sem jó. (...)

Tudom, hogy egy országgyűlési képviselőnek az ország ügyeivel is kéne foglalkoznia, de soha nem foglalkoztam vele.

Mint egy buldog, mentem előre, és harcoltam ki forrásokat fideszesekkel szemben Dél-Békés számára. Igen, fideszesekkel szemben, hiszen az ellenzéknek sosem osztanak lapot. Arra jöttem rá, hogy szép szóval semmit nem lehet elérni, harcos kiállással pedig mindig egy másik fideszes erővel találtam szemben magam. Ezért hoztuk létre az országosan egyedülálló összefogást a térségünk polgármestereivel és intézményvezetőivel, mert ez az együttműködés már meghatározó lobbierőt biztosított számomra az ügyek intézéséhez, hogy a többi erősebb lobbierővel bíró körzet ne tudja lenyúlni a nekünk járó pénzeket. Persze, mivel én mentem elöl, én kaptam a legtöbb vasat, mert én léptem mindenki tyúkszemére.” 

 

Simonka és Erdős Norbert kapcsolatával több cikkben foglalkoztunk, legutóbb ebben:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk