Természetesen a Fidesz szerint hatalmas bukó az ellenzéki előválasztás

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. február 3.

Fekete Lyuk

"Lezárult a szokásos casting" - közölte a Csepel polgármestere.

A Fidesz-KDNP szerint hatalmas kudarccal ért fel a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás - közölte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) az eredményre reagálva vasárnap az MTI-vel.

A kormánypárti politikus rámutatott: a korábbi választásokon is lehetett látni, hogy nincs hiteles arca az ellenzéknek, akit el tudnának indítani főpolgármester-jelöltnek. Most lezárult a szokásos "casting" - fűzte hozzá.

Úgy értékelt, az ellenzéki oldalon lezajlott előválasztás totális érdektelenségbe fulladt. Alig több mint 34 ezer ember, vagyis a budapestiek mintegy 2 százaléka vett részt a szavazáson. Ez azt jelzi, hogy még saját szavazóikat sem tudták mozgósítani. Továbbá, a számokból az is látszik, hogy még a zuglóiak sem támogatták saját polgármesterüket - jegyezte meg.

A kormánypárti politikus szerint az is látszik, hogy a bevándorláspárti politikusokból és pártjaikból az ellenzéki oldalon sem kérnek. Borbély Lénárd azt mondta, nem tudja, "meddig akarnak még bohóckodni", de úgy látja, bebizonyosodott, hogy akik a mostani választáson indultak, hiteltelenek a budapestiek szemében. A budapestiek egyértelműen kinyilvánították, hogy abból a bevándorláspárti politikából, amit Karácsony Gergely és Horváth Csaba képvisel, nem kérnek - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyerte a baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztását.

Nagy fölénnyel nyerte az előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely

Horváth Csaba gratulált, majd kijelentette: az MSZP és ő is támogatja a nyertes főpolgármester-jelölt kampányát. Az előválasztási bizottság elnöke kihirdette az első forduló eredményeit, 34 214 szavazatot adtak le összesen: 27 598-an Karácsony Gergelyre (Párbeszéd), 6535-en pedig Horváth Csabára (MSZP) húzták be az ikszet - derül ki a Mérce tudósításából.

Neked ajánljuk