Trágár kazah rapszámra menetel Szentkirályi Alexandra a TikTokon

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Fekete Lyuk

„A szuka érti a stílusomat és a szlenget” – énekli Moreart. A dal orosz nyelvű részleteit a 444 fordította magyarra.

 

Egy rapszám, Moreart és IHI dala hallatszik azon a videón, amelyet Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hazai komminukációért felelős kormánybiztos tett közzé a TikTokon. A rövidfilmen a határkerítés és az ott szolgáló rendőrök láthatók, és a kormányszóvivő is, egy villanásra.

A 444 írja, hogy ezt a dalt mások is fel szokták használni, általában olyan videókhoz, amelyen esznek vagy táncolnak. Valószínűleg a legtöbben – ahogyan Szentkirályi Alexandra – nem értik, mit énekel a rapper, vagy csak nem foglalkoznak vele. 

A dal szövege orosz és kazah nyelvű. Címe: Я буду ебать, ami azt jelenti, Baszni fogok. A 444 munkatársa, Gazda Albert az orosz szövegrészeket magyarra fordította. A műfordítás a portálon teljes terjedelmében elolvasható. Itt most csak az ismétlődő szakaszt idézzük:

„Baszni fogok és tartalmat tolni

Olyan ez most, mint egy comeback

A szuka érti a stílusomat és a szlenget

Baszni fogom, mint a dollár a tengét”

A tenge a kazah valuta.

Az előadó, Moreart kazahsztáni rapper, 2020 óta tart a szólókarrierje. Valójában Kuat Kuralbajev a neve, 32 éves, nős, feleségével egy gyermeket nevelnek. Ismertségét ennek a számnak köszönheti, amely a 444 szerint elszabadult a TikTokon.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!