Trágár kazah rapszámra menetel Szentkirályi Alexandra a TikTokon

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Fekete Lyuk

„A szuka érti a stílusomat és a szlenget” – énekli Moreart. A dal orosz nyelvű részleteit a 444 fordította magyarra.

 

Egy rapszám, Moreart és IHI dala hallatszik azon a videón, amelyet Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, hazai komminukációért felelős kormánybiztos tett közzé a TikTokon. A rövidfilmen a határkerítés és az ott szolgáló rendőrök láthatók, és a kormányszóvivő is, egy villanásra.

A 444 írja, hogy ezt a dalt mások is fel szokták használni, általában olyan videókhoz, amelyen esznek vagy táncolnak. Valószínűleg a legtöbben – ahogyan Szentkirályi Alexandra – nem értik, mit énekel a rapper, vagy csak nem foglalkoznak vele. 

A dal szövege orosz és kazah nyelvű. Címe: Я буду ебать, ami azt jelenti, Baszni fogok. A 444 munkatársa, Gazda Albert az orosz szövegrészeket magyarra fordította. A műfordítás a portálon teljes terjedelmében elolvasható. Itt most csak az ismétlődő szakaszt idézzük:

„Baszni fogok és tartalmat tolni

Olyan ez most, mint egy comeback

A szuka érti a stílusomat és a szlenget

Baszni fogom, mint a dollár a tengét”

A tenge a kazah valuta.

Az előadó, Moreart kazahsztáni rapper, 2020 óta tart a szólókarrierje. Valójában Kuat Kuralbajev a neve, 32 éves, nős, feleségével egy gyermeket nevelnek. Ismertségét ennek a számnak köszönheti, amely a 444 szerint elszabadult a TikTokon.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk