Ez a nap is eljött: Szanyi Tibor és Thürmer Gyula együtt indulnak a választáson

  • narancs.hu
  • 2022. január 28.

Fekete Lyuk

Mert mindketten ugyanazt akarják: jólétet mindenkinek!

A Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) választási szövetségben indul a 2022-es országgyűlési választásokon - tudatta a két politikai formáció pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy az így felálló "Baloldali Szövetség" közös politikai programja a "Jólléti szocializmus" nevet viseli. A közlemény szerint a két párt célja közös: jólétet teremteni minden embernek. Ennek lépcsői jövedelmi intézkedések, nagyléptékű állami bérlakásépítési programok, teljeskörű társadalombiztosítás mindenki számára hozzáférhető magas minőségű egészségügyi ellátással, és emelt szintű, térítésmentes állami oktatás biztosítása. 

A Baloldali Szövetség valamennyi választókerületben megkezdi a közös jelöltek állításához szükséges aláírásgyűjtést - tették hozzá.

A Baloldali Szövetség közös miniszterelnök-jelöltje Szanyi Tibor. A két párt közös listájának élén szerepelnek a pártelnökök, azaz Thürmer Gyula és Huszti Andrea, valamint Székely Sándor országgyűlési képviselő, illetve Pál Éva köztársaságielnök-jelölt is - áll a közleményben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Bolond hangszer

Nyilvánvalóan Glenn Gould „bűne”, hogy a zongoristák felesküdtek a dünnyögésre meg a dúdolásra. Gould ugyanis elsőként, majd’ hetven évvel ezelőtt sikerlistás lemezt csinált a Goldberg-változatokból.