étel, hordó

Isolabella

  • ételhordó
  • 2020. február 29.

Gasztro

Székesfehérvár történelmi és a hetvenes években felhúzott, paneles városközpontja szinte egymásba ér, így afféle vámháznak, határőrlaktanyának is mondhatnánk azt a hivalkodó épületet, mely a kettő között magasodik. „A Panorama Offices Székesfehérvár egyetlen A kategóriás irodaháza. A csúcskategóriás irodák és gyönyörű üzlethelyiségek mellé minden igényt kielégítő szolgáltatást és személyre szabott megoldásokat kapnak Bérlőink” – olvassuk a hirdetésükben, mielőtt a gyönyörű üzlethelyiségek legnagyobbikába lépnénk. A nem különösebben érdekes, ám naprakész és ízléses berendezés belesimul a feltételezhető irodaházi koncepcióba: „semmi feltűnősködés, semmi szegényháziság”. Kötekedésre legfeljebb az elméretezett „Isolabella” felirat adhat okot, amit a buzgó grafikus úgy próbált feldobni, hogy az „o” helyére egy paradicsom fotóját tette. A hely fekvése, illetve a jelentős pizzaválaszték miatt nem lepődünk meg, hogy szom­­baton, ebédidőben csak a szerencsének köszönhetjük asztalunkat. A felszolgálók a telt ház ellenére sem nyűgösek, fásultak, bár lelkesnek sem mondhatnánk őket.

A sajtleves cipóban, baconcsipsszel, zöldfűszerrel, szerecsendióval (1390 Ft) komoly vállalásnak tűnik, de mintha az utóbbi részletek elvesztek volna: nem érezni jellegzetes ízeket a sajt mögött. Ellenben a cipó friss és ropogós, ami a hazai felhozatal ismeretében tiszteletreméltó. Nem tudtuk megfejteni, hogy miért nevezik a fokhagymás-tejfölös, juhtúrós, mozzarellás, olajbogyós, lila hagymás pizzát (1950 Ft) szicíliainak, de talán nincs is jelentősége. Sokkal fontosabb, hogy a tészta megfelelő, és a rávalók sem okoznak csalódást. Sajnos ugyanezt a serpenyőben sült fogasfiléről (3790 Ft) nem mondhatjuk el. A két vékonyka, ízetlen halszeletről és az ugyancsak ízetlen „salátaágyról” nyugodtan kijelenthetjük, hogy az év legunalmasabb étele, természetesen a múlt évet is figyelembe véve. A szintén szicíliainak jelzett citromtorta pirított mandulával (950 Ft) sokkal jobb, még ha nem is tudjuk eldönteni, hogy házon belülről vagy valami környékbeli cukrászdából származik-e.

 

Figyelmébe ajánljuk