Szijjártó szerint szánalmas és szórakoztató, hogy ennyien aggódnak Trump győzelme miatt

  • narancs. hu
  • 2016. november 14.

Hírnarancs

Magyarország bezzeg örül! Mert itt blöff a hazugság, blöff a helikopter, blöff a luxustáska. De vajon meghosszabbítják Rogán Antalt Bicskéig? Hétfői híreink.

Blöff

„Minden egyes támadás csak megerősíti Rogán miniszter úr pozícióját” – mondta ma a parlamentben Orbán Viktor. A miniszterelnöknél szocialista, LMP-s és jobbikos képviselők is érdeklődtek, milyen következménye lesz annak, hogy Rogán Antal a helikopterezése után Kertész Balázzsal ápolt kapcsolatáról is hazudott, és a letelepedési kötvényekről sem sikerült egészen igazat mondania. Orbán azt mondta, nem foglalkozik politikai blöffökkel, politikai bulvárral, politikai blöfftámadásokkal. Úgy vélte, a kormányon belül csak a teljesítmény számít. Vajon a hazugságok és a luxuskiegészítők minőségére gondolt?

Szánalom

„Szánalmas és egyszerre szórakoztató az európai politikai eliten végigsöprő hisztéria, amelyet az új amerikai elnökválasztás eredménye okoz, Magyarország ebben nem vesz részt” – mondta Szijjártó Péter az EU külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján. Szerinte „kifejezetten jó hír” Trump elnökké választása, mert az eddigi vezetéshez képest mást gondol a „demokráciaexportról.”

Nem hiszed el: Matolcsy spórol!

Ráadásul a barátnőjén! A Figyelő szerint a jegybanki alapítványok átszervezésével megszűnik Vajda Zita igazgatósági állása a Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt.-ben.  Aggodalomra semmi ok, Vajdának még legalább három állása van az alapítványok jóvoltából, és közvetlenül az MNB-től is kap pénzt.

Ugorhat az iskolai portások cafateriája

A Magyar Nemzet szerint az iskolák működtetésének januári állami fenntartásba vételével a korábban önkormányzati alkalmazásban álló személyzet tagjai – portások, takarítók, gondnokok, karbantartók – elveszíthetik béren felüli juttatásokat. A Klik úgy reagált, hogy az egyes tankerületek fognak szerződni az alkalmazottakkal.

Külügyek

Frank-Walter Steinmeier szociáldemokrata külügyminisztert jelöli a német kormánykoalíció – Merkel CDU-ja, az SPD és a CSU – államelnöknek. Joachim Gauck mandátuma márciusban jár le.

Lemondott posztjáról Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, miután pártja súlyos vereséget szenvedett az elnökválasztáson. Az exit pollok alapján az oroszbarát, szocialista támogatású Rumen Radev kapta a legtöbb voksot.

Oroszbarát elnököt választott Moldova is, a szocialista Igor Dodon a szavazatok 54 százalékát szerezte meg a második fordulóban.

Figyelmébe ajánljuk