Szüret 2024/34.

  • Narancs
  • 2024. augusztus 21.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Napjainkban pedig azt látjuk, hogy az európai nemzeti államokat mint közhatalmakat a legtöbb államét felülmúló gazdasági erőt koncentráló globális magánhatalmak miként akarják túszul ejteni; (…) Immáron ember mivoltunk áll átfogó ostrom alatt, tisztelt honfitársaim.

Kövér László ünnepi beszéde a felvidéki Nagykapos református templomában; MTI

DEKORÁCIÓ     KÖTELESSÉGE     ÁTADVA     ÖNBECSÜLÉSÉT

 

Magyar jövő nincs magyar gyerekek, fiatalok nélkül – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Geresdlakon. Potápi Árpád János a Baranya vármegyei település Szent István-napi ünnepségén úgy fogalmazott, a legfontosabb az, hogy „a nemzetet úgy erősítsük meg, hogy az utánunk jövő generációk is mindazt meg tudják élni, amit mi megéltünk az elmúlt években, évtizedekben, ebben történelmi felelősségünk van”.

MTI

Szörényi Levente és Bródy János eredetileg egy dupla nagylemezre írták az István, a királyt, de végül rockopera készült a műből.

Hírado.hu

A Frizbi legújabb vendége Szabó Franciska lesz, aki a világ egyik legdurvább sportjában, pofozkodásban lett világbajnok. (…) Az Exatlon sztárja Amerikában épített karriert: a pofozkodás mellett dominaként is dolgozik.

Blikk.hu

Magyar Péter egyre több alkalommal nyilvánul meg erőszakosan, és egyre több információ szivárog ki arról, hogy közben titkolni akarja luxuséletmódját. (…) Magyar mellett rendszeresen felbukkan Radnai Márk, aki szintén nagyon erőszakos, eddigi életében mindenütt megbukott, sikertelen ember. Tehát két kudarcember talált egymásra.

Origo.hu

A fesztivál lehetőséget nyújt arra is, hogy a látogatók közelebb kerüljenek egymáshoz, és erősítsék nemzetünk szövetét. A nemzeti értékeink feltárása, megismertetése és megőrzése együtt erősíti hazánk ellenálló képességét, valamint önbecsülését. Ez az értékőrzés pedig nemzetpolitikai jelentőséggel is bír.

Nagy István agrárminiszter a szaporcai Bőköz Fesztivál megnyitóján; Agrárminisztérium Sajtóiroda

Magyar Érdemrend lovagkereszttel tüntették ki a népszerű énekest. Fásy Ádám augusztus 20. alkalmából kapta meg a kitüntetést. (…) A kitüntetéseket Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert, a minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adták át. Hankó Balázs azt is hangsúlyozta, mennyire fontos esemény ez. Szerinte a magyaroknak kötelessége ápolni őseink hagyományát, amire nem is lehetne jobb alkalom, mint az államalapítás ünnepe. (…) Felelősségünk nem lehet más, mint hivatásainkban, a tudományban, a kultúrában, családjainkban keresni, élni és megélni az igazat, a jót, az értéket, a kiválót, a tudást – figyelmeztetett, köszönetet mondva a díjazottaknak, amiért ezt a küldetést teljesítik.

Bors online

A területvédelmi tartalékos katonák a nyáron számos gyerektáborban adtak ízelítőt a honvédek mindennapjaiból. Nem csupán olyan játékosan katonás foglalkozásokkal, mint például az imitált kézigránátdobás, az alapvető túlélési ismeretek vagy a képzeletbeli lőszeresláda-cipelés, hanem szóban és szavak nélküli példamutatással is átadva a gyerekeknek a katonalét legfontosabb ismérveit, erényeit.

Honvédelem.hu

Mert ugye mi történt itt valójában? Az történt valójában, hogy ő az egyetlen oka, hogy nem lett közlekedési miniszter, és ő az egyetlen oka, hogy nem lett Budapest főpolgármestere. Senki máson nem múlott, csak rajta. (…) Miközben a Fidesz mindent, mint a Real Madrid – státusza ellenére –, mindent félretett és odaadott Vitézy Dávidnak mint lehetőséget. (…) Kapott két lehetőséget, nem tudott vele élni, mer’ ő magával van a probléma. A Fidesz kétszer kínált föl neki óriási lehetőséget, egyiket se tudta behúzni.

Lázár János Vitézy Dávidról a Közlekedésinfó című sajtótájékoztatóján

Az elmúlt éveket figyelembe véve rekordszámú, közel ötven csapat készített sárréti birkapörköltet és hagyományos ételeket azon a főzőversenyen, amelyet szombaton rendeztek. (…) A Kotnyelesek egyleténél ügyeltek arra is, hogy ne csak a készülő birkapörkölttel, hanem a dekorációval is elkápráztassák a zsűrit. Ennek megfelelően kolbászt raktak ki, régiségeket és mezei virágot.

Beol.hu

Neked ajánljuk