27 éves karbantartó halt meg a Samsung-balesetben, a munkavédelmi hatóság vizsgálódik

Katasztrófa

Értesüléseink szerint rendőrségi büntetőeljárás nem indult az ügyben. 

Szerda este számoltunk be róla, hogy a gödi Samsung egyik alkalmazottja egy munkahelyi balesetet követően a kórházban életét vesztette. Értesüléseink szerint a rendőrség nem indított büntetőeljárást, ugyanakkor a Pest Megyei Kormányhivatal munkavédelmi hatósága arról tájékoztatta lapunkat, hogy a balesetet követően helyszíni ellenőrzést indított, a munkabaleset körülményeit jelenleg is vizsgálja.

A baleset részleteiről nem tájékoztatott a kormányhivatal, ugyanakkor azt megtudtuk a hatóságtól, hogy 

az elhunyt férfi egy 27 éves karbantartó volt. 

Lapunk a múlt héten írta meg, hogy munkahelyi baleset történt a Samsung SDI területén. Bagoly Katinka a vállalat PR-munkatársa akkor azt közölte, dolgozójukhoz perceken belül kiérkezett a telephelyen szolgáló mentőszolgálat, akik ellátták a sérület, majd azonnal kórházba szállították. 

Nem sokkal később a Magyar Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál arról tájékoztatta lapunkat, hogy a helyszínre egy esetkocsit riasztottak, ahonnan egy 30 év körüli férfit szállítottak kórházba ellátást követően súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban. Szerda esti értesülésünket, miszerint a Samsung SDI munkatársa életét vesztette, Bagoly Katinka érdeklődésünkre megerősítette. 

„Fájdalommal tudatjuk, hogy a november 3-án történt munkahelyi baleset következtében, kollégánk a kórházban életét vesztette. A baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. Cégünk maximálisan együttműködik az érintett hatóságokkal a baleset kivizsgálása során. Őszinte részvétünk kollégánk családjának, barátainak és szeretteinek” – fogalmazott közleményében Bagoly Katinka. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot! 

 

Figyelmébe ajánljuk