Bahreinben Pfizer vakcinát ajánlanak harmadik oltásként két Sinopharm után

  • narancs.hu
  • 2021. június 3.

Katasztrófa

Azoknak, akik elmúltak ötvenévesek vagy túlsúlyosak, esetleg legyengült az immunrendszerük.

Bahreinben a Pfizer-BioNTech vakcinát ajánlják harmadik oltásként koronavírus ellen azoknak, akik két Sinopharm oltást kaptak, elmúltak ötvenévesek vagy túlsúlyosak, esetleg legyengült az immunrendszerük – adta hírül csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

Az első két oltást követően fél évnek kell eltelnie a harmadikig.

Bahrein 1,6 milliós lakosságának beoltottsági aránya a világ államai közül a legmagasabbak között van, közelít az 50 százalékhoz, mégis jelenleg súlyos járványhullámmal küzd, olyannyira hogy kéthetes lezáró korlátozásokat rendelt el.

A szigetországban zömmel – hozzávetőleg 60 százalékban – Sinopharm vakcinával oltottak.

Májusban Bahrein – az Egyesült Arab Emírségekkel karöltve – azt közölte, hogy harmadik oltást is felajánl Sinopharmból, azoknak, akik abból kettőt már kaptak, mert félő, hogy nem termelődik kellő antianyag a beoltottak szervezetében. Vakcinák keveréséről akkor még nem volt szó.

Az emírségekben is főleg Sinopharmmal folyt a lakosság beoltása.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben.