Vér- és plazmaadásra kérik a koronavíruson átesetteket

  • MTI/narancs.hu
  • 2021.11.30 11:26

Katasztrófa

 Az Országos Vérellátó Szolgálat hangsúlyozza: a 4. hullámban is fontos, hogy elegendő terápiás plazmakészítmény készülhessen.

Ismét donorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat, a koronavírus-fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében újra vérplazmára van szükség a fertőzésből már felgyógyult betegektől, és véradók jelentkezését is várják.

 Az OVSZ keddi közleményében azt írta, folyamatosan nő az igény a speciális plazmakészítményre. Épp ezért, mindenkit, aki a járvány negyedik hullámában bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen, arra kérnek, hogy mielőbb jelentkezzen mintavételre. A cél az, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen. 

Az említett mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés ehhez nem szükséges. Hozzáteszik, hogy természetesen ezen kívül a véradókat is várják, ugyanis a vérkészlet egyensúlyát egyre nehezebb fenntartani. 

A megbetegedések miatt a kiszállásos véradásokat nehezebb megtartani, ugyanakkor a kórházi felhasználási igények  folyamatosan emelkednek

- hangsúlyozzák.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk