Bekísérte fiát a kollégiumba, és elhűlt azon, amit látott

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 5.

Kis-Magyarország

Adorján Béla képviselő lefotózta a régi, koszos matracokat, rozoga ágykereteket, múzeumba illő falvédőket. Egy szülő korábban felújíttatta az egyik szoba mosdóját a saját költségén.

Hétvégén beköltöztette friss középiskolás fiát az NYSZC Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum kollégiumába Adorján Béla politikus, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés képviselője (Jobbik-Konzervatívok), és megdöbbent azon, amit a szobában látott. 

Tapasztalatairól Facebook-bejegyzésben számolt be, fotókat is mellékelt hozzá:

Az RTL Híradójának a politikus azt nyilatkozta, hogy a kollégiumi nevelő azt a szobát osztotta ki a fiának és még három tanulótársának, és kíváncsi, mikor lesz lakható állapotú az a helyiség, mikor cserélik ki azokat a berendezéseket, amelyek ott vannak. Komolyan elgondolkodtak azon, hogy többen együtt összefognak, szülők, és megsegítik az intézményt. 

A riport arról szól, hogy a kollégiumba nagyrészt a műszaki szakképzésre jelentkezett diákok járnak, és népszerű hely, mert nincs kollégiumi díj, csak a menzáért kell fizetni. Az épületet kívülről már felújították, belül azonban még nem. Egy szülő arról számolt be a tévének, hogy az 579-es szoba azért kivétel, mert ott a mosdót évekkel ezelőtt ő a saját költségén megcsináltatta.

Az intézmény fenntartója tájékoztatta a tévécsatornát, hogy a kollégium is benne van abban az országos fejlesztési programban, amelyre 96 milliárd forintot költenek. Ebből jut pénz a berendezések cseréjére is.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sivatag

Kísérteties a dolog. Egy közösségben vagyunk, mindenki fiatal, tele tervekkel, életörömmel, szabadságvággyal. A csoportdinamika ugyan itt is működik, vannak nyertesei és vesztesei a baráti és párkapcsolatoknak, de mégis az együvé tartozás élménye a meghatározó.

Kínzó mindennapok

Lee Daniels valószínűleg jót akart. A Szabadíts meg a gonosztól azért is irritáló élmény, mert a jó szándék és a koherensnek szánt szerkezet fokozatosan és szemmel láthatóan hullik darabokra. A rendező megtörtént eset alapján dolgozott: egy egyedülálló anyát és három gyermekét állítólag démonok kezdték gyötörni, amikor a 2010-es években egy indianai városkába költöztek.