Elmosta a Tolna megyei Kétyet a heves esőzés

  • narancs.hu
  • 2023. június 7.

Kis-Magyarország

Hétszázan laknak a faluban.

Megdöbbentő felvételeket posztolt az Időkép a Tolna megyei Kétyről, ahol fél óra alatt 40-45 milliméter csapadék zúdult a községre tegnap.

A heves esőzésekből eredő áradás több járművet is elsodort, néhány lakóháznál több mint egy méter magasan állt a víz. A Szekszárdtól északnyugatra található, közel 700 fős község három domb között fekszik, az esővíz nagy része a Diós-dűlői vízgyűjtőről ömlött le a településre.

❗️😲Valóságos sárfolyam söpört át Kétyen, még autókat is elsodort a villámárvíz! 😮 Részletek👉 https://www.idokep.hu/hirek/sarfolyam-sodorta-el-az-autokat-tolnaban 📷: Fodor Evelin

Posted by Időkép on Tuesday, June 6, 2023

Az önkormányzat azt írta a Facebook-oldalán: „A videófelvételekből látni, hogy villámárvíz érte a települést, 25-30 perc alatt 40-45 ml csapadék hullott. Nagy károkat okozott a lakóknak is, és az önkormányzatnak is. Kéty Község Önkormányzata nagyon szépen köszöni a sok érdeklődést, aggodó kommenteket, nagyon jól esett, hogy ennyien a szívükön viselték a sorsunkat! Az önkormányzat mindenkinek, aki kéri, segítségére lesz a károk elhárításában! Köszönetett mondunk minden önkéntes segítőnek, aki a tegnapi napi est folyamán valamilyen módon segített!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk