Feldolgoztak egy döglött szarvasmarhát, a húsát pedig eladták a Békés megyei Kötegyánban

  • narancs.hu
  • 2019. április 21.

Kis-Magyarország

Több ember kórházba került.

Egy elpusztult szarvasmarhát dolgoztak fel a Békés megyei Kötegyánban, a húsát pedig eladták – írta a 444.hu. A portál több olvasói levelet kapott szombaton, melyek szerint lépfenével fertőzött húst árultak a településen, a fogyasztók pedig kórházba kerültek.

A rendőrség nagy erőkkel vonult fel a döglött állatot feldolgozó házhoz, hogy a fertőzéseket megakadályozza. A rendőrség szerint többen fogyasztottak a húsból, többek között az a házaspár is, aki feldolgozta, ők is megbetegedtek. Az állategészségügyi jelzés után bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

Hányingert keltő bűz - kiakadtak a helyi fideszesek az Orbán-kormány állattartási reformján

Az emberi együttélés elemi szabályainak megsértése, egyben egy sok éve tartó vita, a központi jogszabályok elégtelensége és egy ellenzéki interpelláció arra vezette a gyulai testületet, hogy az állattartás jogszabály-módosítását kezdeményezze az agrártárcánál: kecsketartás miatt. „Szomszédunkban 19 kecskét tartanak, és ez olyan elviselhetetlen szaghatással jár napi szinten, amely akadályoz saját ingatlanom rendeltetésszerű használatában.

Figyelmébe ajánljuk