Belülről manipulálták a Simonkához hű Fidesz-szervezet Fb-oldalát, és határolódtak el tőle

Kis-Magyarország

Az orosházi Fidesz-szervezet Facebook-oldalán határolódott el Simonkától a magát fideszesnek mondó "Új Többség" csoport. Molnár Béla, az alapszervezet elnöke a Narancs.hu-nak azt mondta, feltörték az oldalukat. Pedig a jelek szerint belsős állhat az akció mögött.

Az elmúlt napok eseményei alapján nem zárható ki, hogy fideszes belháború tört ki Simonka György országgyűlési képviselő választókörzetében. Elsőre ebbe a folyamatba illik az a nyílt levél, amely a térség legnagyobb Fidesz szervezete, az orosházi csoport nevében üzen hadat a jelenleg a vádlottak padján ülő politikusnak. A közleményt az orosházi Fidesz szervezetének Fb-oldalán közzétevő csoport „Új Többségnek” nevezi magát.

„Mára egyértelművé vált számunkra, hogy a Fidesz helyi mélyrepülését csak akkor lehet megállítani, ha szembenézünk a valósággal, és visszatérünk a tisztesség és a becsület útjára! Éppen ezért, a helyi Fideszen belül megszületett 'ÚJ TÖBBSÉG' képviseletében, elhatárolódunk Simonka György országgyűlési képviselő, valamint Puju János kabinetfőnök minden olyan kezdeményezésétől, amely a Fideszen belüli további ellenségeskedést, tagok kizárásával történő fenyegetőzést jelenti” – áll a pénteki nyílt levélben, amelyben egyértelműen Simonkára utalva megjegyzik: „Minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatni fogjuk helyi képviselőinket annak érdekében, hogy ellen tudjanak állni annak a 'bizánci stílusú' hatalomgyakorlásnak, amelyet nemcsak az országgyűlési képviselő, hanem a kisebbségbe szorult helyi emberei folytatnak.”

Az Új Többség feltörte az oldalt

A feltörte fideszes Fb-oldal

Fotó: narancs.hu

Nem ez a hivatalos álláspont

A Narancs.hu kérdésére Molnár Béla, az orosházi Fidesz-alapszervezet elnöke azt mondta, hogy feltörték az oldalukat. Az viszont jó ideig érthetetlen volt, hogy az immár több mint egy napja "feltört oldalról" az adminisztrációs jogokkal rendelkezők miért nem távolították el a helyi alapszervezet véleményét nem tükröző nyilatkozatot. De sem ezt, sem azt nem tudtuk megkérdezni Molnártól (aki egyben orosházi alpolgármester is), hogy az ügyben tesznek-e büntetőfeljelentést. Molnár Béla válasz helyett inkább azt firtatta, honnan tudjuk a mobilszámát? Mivel erre nem válaszoltunk, bontotta a vonalat. Utóbb közleményt adott ki a történtekről.

Az orosházi Fideszhez közel álló két egymástól független forrásunk szerint viszont egy belsős, adminisztrációs jogokkal rendelkező ember tette fel a Simonka-ellenes állásfoglalást a Facebook-oldalra, és egyúttal mindenki másnak megszüntette az admin jogosultságát. Azaz nagy valószínűséggel nem külső támadás, hanem belső akció történt. A fideszes Fb-oldalon ugyanis változatlanul olvasható a kormánypárti parlamenti képviselőt élésen bíráló állásfoglalás. Mindez arra utal, hogy Simonka miatt ellentétek vannak a körzet legnagyobb Fidesz-szervezetén belül.

Mint arról lapunk beszámolt, súlyos szabálytalanságok miatt az EU által finanszírozott több dél-békési pályázat esetében úgy döntött jogerősen az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), hogy összességében százmilliókat kell visszafizetni térségbeli önkormányzatoknak és civil szervezeteknek. A sornak nincs vége, mert más, akár félmilliárdos projekteknél sem zárható ki, hogy rövid időn belül hasonló döntés születik.

A most bebukott pályázatok korábbi sikereivel még dicsekedett Simonka, a bukta után viszont azt kommunikálja, nincs semmi köze ezekhez a projektekhez.

Molnár Béla: feltörték az oldalukat

Molnár Béla: feltörték az oldalukat

Fotó: Molnár Béla/Facebook.com

Ki is az Új Többség?

Többek között ezért is sikeredett meglehetősen paprikás hangulatúra szerdán, Mezőkovácsházán a Dél-békési Többcélú Kistérségi Társulás ülése, ahol bár tudható volt, hogy Simonka munkája és annak eredménytelensége is szóba kerül, a kormánypárti országgyűlési képviselő távol maradt az eseménytől.

Az ülés után a Simonkához hű Puju János, a békési megyegyűlés Fidesz frakciójának vezetője azt kezdeményezte Ruck Mártonnál, a Fidesz medgyesegyházi alapszervezetének elnökénél, hogy tegyen javaslatot Kraller József (Fidesz-KDNP) medgyesegyházi polgármester kizárására a kormánypártból, mert polgármesterhez és kormánypárti politikushoz méltatlanul viselkedett. Ruck Márton nem volt hajlandó.

A hivatalos Fidesz-közlemény

A hivatalos Fidesz-közlemény

Fotó: narancs.hu

Szerzőnket megkereste a magát Új Többségnek nevező orosházi fideszes csoportosulás egyik képviselője és annyit mondott: „Ha Molnár Béla alapszervezeti elnök összehívja a következő ülésüket, akkor megtudhatja, kikből áll és hány főt számlál az Új Többség.” Szerinte az Új Többség méltó lesz a nevéhez.

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.