Hogyan fogja tudni a Fidesz félreállítani Boldog Istvánt?

Kis-Magyarország

Bár lényegében Kubatov Gábor pártigazgató elküldte neki a selyemzsinórt, Boldog István nem foglalkozik a jövőjével. Ahogy lapunkkal közölte, továbbra is a nemzetért kíván dolgozni. Kérdés, mit szólnak ehhez a Fideszben.

Teljes erővel vetette magát a munkába a múlt héten Boldog István. Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es választókerületének fideszes országgyűlési képviselője azt írta közösségi oldalán egy, a Parlamentnél készült szelfijéhez: "A szabadságnak vége, folytatódik a munka! Fel győzelemre, hajrá Magyarország!"

Ebből és folyamatos, saját magát is spanoló Facebook-bejegyzéseiből arra lehet következtetni, hogy nem törődik jövőjével, azzal, hogy mit tervez vele a Fidesz, számol-e még vele, indítja-e jövőre azok után, hogy bíróság elé került hivatali vesztegetés elfogadása gyanújával.

Mindez azért érdekes, mert a napokban Kubatov Gábor pártigazgató szépen becsomagolt, ám kemény és egyértelmű üzenetet küldött Boldognak és a szintén a vádlottak padjára került Simonka Györgynek. „Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, őket is. Boldog István és Simonka György előtt most az a feladat áll, hogy megvédjék magukat ezekben az eljárásokban. Bele kell állniuk a perekbe, be kell bizonyítaniuk a saját igazukat. Érthető módon, minden energiájukat leköti a védekezés. Az én személyes véleményem az, hogy bölcsebb lenne, ha a közösségünk érdekében hagynák, hogy más induljon helyettük” – mondta Kubatov."

Kubatov véleményét a 4-es választókerületben nagyon sokan osztották, főleg Boldog politikai ellenfelei. Informátoraink egyértelműen fogalmaztak:

már rég ki kellett volna vonnia a Fidesznek a forgalomból Boldogot. 

Egy neve elhallgatását kérő forrásunk azt mondta, szerinte a végsőkig kivár mind Boldog, mind a Fidesz. A háta mögött csak Bolond Bakternek nevezett Boldog még mindig úgy viselkedik, mintha nem is lenne eljárás ellene. Még mindig "szívatja a polgármestereket", heti konzultációkat tart nekik, ezzel fogva a gyeplőt. Forrásunk úgy vélte, amíg Boldogot "nem állítják le", addig fog pörögni, amíg csak lehet. Volt, aki arról beszélt lapunknak, Boldogot azért kellett volna már kiiktatni, mert egy új jelöltet néhány hónap alatt nehéz lesz "felépíteni".

Kérdés persze, ki indulhat helyette a jövő évi választáson.

Úgy tudjuk, több jelölt is szóba kerülhetett a Fidesznél Boldog helyére. Korábban felmerült Soha Attila, Öcsöd polgármestere, ám forrásaink szerint nem valószínű, hogy alkalmas jelölt lenne, mivel kevesen ismerik. Szintén bedobták a karcagi Hubai Imre nevét, aki jelenleg a megyei közgyűlés elnöke. Bár felmerült, mégis több érv szól Herczeg Zsolt mezőtúri polgármester indulása ellen. Egyrészt nagy híve Boldognak, másrészt három évig még a város vezetője, ráadásul utána nyugdíjba mehetne. Hallani a megyében F. Kovács Sándor karcagi parlamenti képviselőről. Róla ugyanakkor nehezen feltételezik, hogy nem a saját körzetében indulna újból, bár ha a Fidesz az ellenkezőjére utasítja, akkor nincs nagyon más választása. F. Kovács egyébként az augusztusi ünnepi megyei közgyűlésen személyesen beszélt Boldog Istvánnal, forrásaink szerint elképzelhető, hogy a képviselőjelölti hely lehetett a téma.

Egy másik, lapunknak szintén név nélkül nyilatkozó forrásunk szerint szóba került még Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési miniszter neve is, aki ugyancsak karcagi származású. Informátorunk úgy vélte azonban, hogy a 4-es választókerületben a karcagi vonal - Hubai, F. Kovács, Fazekas - nem jönne be; ahogy mondta, "ők ide kevesek lennének". Érdekes ugyanakkor, hogy a Fidesz állítólag Tiszaföldváron telefonos közvélemény-kutatással mérte a korábbi miniszter körzetben való ismertségét.

 
Boldog István
Forrás: Boldog István Facebook

A Narancs.hu Boldog Istvánt is megkereste a témában. A képviselő az alábbi választ küldte lapunknak azt kérve, szó szerint közöljük levelét.

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökének felkérésére, a választók bizalmának és a Mindenhatónak köszönhetően immáron lassan 12 éve, tehát három ciklus óta szolgálom legjobb tudásom szerint nemzetemet országgyűlési képviselőként.

A megbízatásom addig szól, amíg egészségem engedi és a választók bizalmat szavaznak nekem, illetve a pártom elnöksége máshogy nem határoz. 

A jelöltek személyéről az elnökség dönt, aminek még nincs itt az ideje. A nemzeti oldalon most nem jelöltállítás van, hanem munka van. Azon dolgozunk, hogy a magyar emberek jól éljenek, tudjunk nyugdíjprémiumot fizetni, vissza tudjuk adni a gyermekeseknek a személyi jövedelemadót, tovább segítsük a családokat, fejlesszük településeinket, még tovább csökkentsük a munkanélküliséget. Tehát azt csináljuk, ami az embereknek jó! Én is térségünk fejlődéséért, az itt élőkért dolgozom. Számos sikert elértünk már közösen, de sok munka vár még ránk. Egy biztos, hogy 2022-ben el fog dőlni a nemzet jövője! Sorsdöntő választás elé nézünk. Ezt is el kell mondani az embereknek, fel kell hívni rá a figyelmüket, hogy olyan emberek ácsingóznak a hatalomért, akik »reggel, éjjel meg este« hazudtak. Ezzel kell foglalkozni, nem a jelöltállítással. Nekem is ez a jelenlegi feladatom, nem foglalkozom a jövővel. Teszem a dolgom, amivel megbíztak. Így volt ez ezelőtt is és így lesz ez a jövőben is! A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják, sohasem győznek.”

Lapunk korábban írt arról is, kik lehetnek a 4-es választókörzetben a fideszes jelölt kihívói. Erről szóló cikkünk itt olvasható:

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk