Vége a búcsújárásnak a lombkoronasétánynál

  • narancs.hu
  • 2023. április 30.

Kis-Magyarország

Lezáratta a látványossághoz bevezető utat Nyírmártonfalva polgármestere.

„Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!” – olvasható a táblán, amelyet vasárnap vett észre és fotózott le a magyarnarancs.hu egyik olvasója Nyírmártonfalva határában, a most már Európa-hírű lombkoronasétányhoz bevezető út elején.

Olvasónk a fotóhoz mellékelt üzenetében azt írja, hogy egy barátja most nézte volna meg közelebbről a látványosságot, de így már nem mert bemenni az útra. Nem baj, mert az aszfaltútról is lehet látni.

Mivel a négy méter magas, nyolcvan méter hosszú szerkezet mellett áll egy kilátó is, amely korábban készült, olvasónk szerint nem lehetne lezárni ezt a területet, hiszen a kilátó is a köz javára létesült. A terület tulajdonosa Filemon Mihály agrárvállalkozó, Nyírmártonfalva polgármestere, aki azzal vált híressé, hogy egy uniós projekt keretében olyan erdőben valósította meg az „erdőközjóléti beruházást”, ahol idő közben ki kellett vágni a fákat.

A különös beruházásról először az Átlátszó és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be. Az ellenzéki politikus szerint ez a beruházás az uniós pénzek ellopását szemlélteti.  A nyírmártonfalvai polgármester a cikk megjelenése után kilátásba helyezte, hogy pert indít minden újság ellen, amely nem a tényeket hozza nyilvánosságra a lombkoronasétánnyal kapcsolatban. Filemon Mihályt a Magyar Narancs is kereste, de nem sikerült vele beszélni, e-mailben elküldött kérdéseinkre sem válaszolt. 

Így csak a Facebookon közzé tett érveit idézhettük azzal kapcsolatban, mit gondol a beruházásról.

Arról, hogy a köz javára létesített sétányhoz bevezető utat most miért zárta le, nem ír a közösségi oldalon. Feltételezzük, azért, mert úgy ítélte meg, túl sokan akarják megnézni közelről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk