A KDNP a Néppárt nélkül képviseli a kereszténydemokráciát a továbbiakban

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Külpol

Hölvényi Györgynek Magyar Péter pártjának csatlakozása volt az utolsó csepp a pohárban.

„A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette. A Kereszténydemokrata Néppárt a Manfred Weberrel való megbeszélés után egyértelművé tette: egyfelől sem az EPP háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be” - áll a száraz közlemény Hölvényi György oldalán Facebookon.

Hölvényi természetesen identitásvesztést és balratolódást emlegetett, aminek következtében „már nem az, aminek kereszténydemokrata alapítói megalkották”. Hozzátette, ezek a hangok már amúgy is egyre elhalkultak az EPP-n belül, a pártcsalád “háborús doktrínája ellentétes azzal a béke melletti elkötelezettséggel, amiért annak idején magát az Európai Uniót létrehozták.”

Hozzátette, „az EPP - ahova mostanra jutott - és Magyar Péter morálisan egymást minősítik.”

A kereszténydemokrata szavazók megnyugodhatnak, ugyanis a pártelnök Semjén Zsolt és Hölvényi által jegyzett posztban megígérték, hogy „Magyarországon és az Európai Unióban továbbra is képviseli a magyarság érdekeit és a kereszténydemokrácia értékeit.”

A KDNP a Fidesz 2021-es kilépése óta is tag maradt, mivel hivatalosan ugyebár önálló pártnak számítanak. Ez egyetlen képviselőt jelentett akkor és most is. Izgalmas kérdés, Hölvényi hol folytatja pontosan a munkát, ugyanis a Fideszt olasz sajtóértesülések szerint épp most utasította el az ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek) pártcsalád is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.