Mégis támogatja Orbán Viktor Mark Rutte NATO-főtitkárságát

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Külpol

Ezt ezúttal nem tudta megtorpedózni a magyar miniszterelnök, bár garanciákat sikerült kialkudnia.

Az európai parlamenti választások után Orbán Viktor fontos megállapodásra jutott Jens Stoltenberggel, a NATO jelenlegi főtitkárával. Orbán X-en közzétett posztja szerint megállapodtak, hogy a NATO ukrajnai tevékenységében magyar állomány nem vesz részt, és ezek támogatására nem fordítanak magyar forrásokat.

„A tegnapi, brüsszeli találkozó után Mark Rutte miniszterelnök megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja a megállapodást, és továbbra is ezt fogja tenni, amennyiben ő lesz a NATO következő főtitkára”

– írja a posztban Orbán, hozzátéve, hogy ezek után kész támogatni Rutte-t a NATO-főtitkári posztra.

A bejegyzéséhez egy Mark Rutte által küldött levelet is mellékelt Orbán, amiben arról ír, megérti Orbánt, amiért nem akarja, hogy a magyar emberek részesei legyenek az ukrajnai konfliktusnak.

A támogatás a NATO-főtitkári pozícióra azért meglepő főleg, mert az egykori holland miniszterelnök és Orbán közt sok-sok nyilvános szóváltás is történt az elmúlt években.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk