Felvették a Tisza EP-képviselőit az Európai Néppárt frakciójába

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Külpol

Az EPP elnöke örömét fejezte ki, hogy másra is van igény Magyarországon a Fideszen kívül.

Felvették a Tisza Párt európai parlamenti képviselőit, köztük Magyar Pétert az Európai Néppárt frakciójába – közölte a csoport a honlapján. A jobbközép frakció kedd délután tartotta az alakulóülését.

 
Magyar Péter Brüsszelben
 

Támogatom a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához” – jelentette ki már korábban Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és európai parlamenti frakcióvezetője Brüsszelben. Weber gratulált a Tiszának az EP-választáson megszerzett 30 százalékhoz, a hét mandátumot pedig erős eredményt jelent, és üzenetet is arról, hogy a Fidesz mellett másokra is van igény az Európai Parlamentben.

„A Tisza Párttal a magyar érdekek képviseletében és védelmében sok képzett ember került az Európai Parlamentbe, a párt képviselői a munka elvégzésére alkalmasak”

– mondta Weber.

Hozzátette, aggodalmak vetődnek fel a magyarországi fejleményekkel kapcsolatban, amikor a jogállamiságról, vagy a korrupció elleni harcról van szó. „Jó látni, hogy az a párt, amelyik felteszi a szükséges kérdéseket Magyarországon, most csatlakozik az Európai Néppárt korrupcióellenes és jogállamisággal kapcsolatos fellépéséhez” – tette hozzá.

Magyar Péter ma estére ígért sajtótájékoztatót a csatlakozással kapcsolatban. Mint az ismert, Magyar eredetileg kategorikusan kizárta, hogy beülne az EP-be, hétfőn végül elég irányítottnak tűnő szavazást indított támogatói körében, hogy beüljön-e mégis, amit természetesen megszavaztak.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Fidesz kilépése/kizárása óta ott árválkodó KDNP mind az egy képviselőjével otthagyja a pártcsaládot.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk