Lemondott Szájer József

  • narancs.hu
  • 2020. november 29.

Külpol

Egyetért a magyar kormánnyal, de a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

December 31-ével lemondott európai parlamenti mandátumáról Szájer József, a Fidesz politikusa. Az erről szóló döntéséról a mai napon tájékoztatta David Sassolit, a EP elnökét. Lelki terhekre hivatkozik, de a kormányt továbbra is támogatja, írja a hvg.hu.

A lap idézi Szájer közleményét, miszerint:

"Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom."

Emellett Szájer azt is megjegyzi, hogy "Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni."

Szájer a Fidesz alapító tagja, 1990 és 2004 között a magyar országgyűlés tagja volt, majd négy cikluson keresztül az Európai Parlament tagja.

A konkrétumokról ugyan nem adott tájékoztatást, de azt közölte, hogy "a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen" kívánja folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát, írja a lap.

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.