Minden hő- és vízerőmű megrongálódott Ukrajnában

  • MTI
  • 2022. december 11.

Külpol

Az orosz erők agresszív rakétatámadásai következtében megrongálódott Ukrajna összes hő- és vízerőműve.

 Jelentős áramhiány keletkezett Ukrajna energiarendszerében. Az ország ellen végrehajtott nyolc orosz rakétatámadási hullám után az összes hő- és vízerőmű megsérült, a nagyfeszültségű hálózati létesítmények 40 százaléka rongálódott meg különböző mértékben. Mindannyiunknak a tudatában kell lennünk, hogy ezt a telet jelentős villamosenergia-fogyasztási korlátozásokkal fogjuk átvészelni - írta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök vasárnap a Facebookon.

A múlt héten százmillió hrivnyát, azaz mintegy 1,08 milliárd forintot különített el a kormány a Poltava megyei Kremencsuk város hőellátó rendszerének helyreállítására. További 50 millió hrivnyát - 543 millió forintot - pedig az északkeleti Szumi megyének adtak a lerombolt infrastruktúra rendbehozatalára. A kormány összességében már több mint 5 milliárd hrivnyát, azaz 54 milliárd forintot utalt ki a régióknak helyreállításra.

 Az Ukrajinszka Pravda szerint az Ukrenerho áramszolgáltató társaság több mint 400 millió eurót kap a hálózati infrastruktúra helyreállításához szükséges létfontosságú berendezések beszerzésére. A forrásbevonás annak köszönhetően vált lehetővé, hogy a kormány 300 millió eurós EBRD-hitelre állami garanciát vállalt, amelyet a holland kormánytól kapott támogatás egészít ki - írta a vállalat vasárnapi sajtóközleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk