New Yorkból szóltak be a kormánynak az ész nélküli Horthyzás miatt

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. jún. 24., 07:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem Soros György volt az, de biztos lenne olyan kormánypolitikus, aki könnyen kitalálná, hogy ő áll a háttérben.

A miniszterelnök szerdán Budapesten, a megújult Klebelsberg-kastély ünnepélyes átadásán elmondott beszédében kivételes államférfinak nevezte Horthy Miklóst; Orbán szerint a kormányzónak is köszönhető, hogy az elvesztett világháború, a vörös terror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt „mégsem temetett maga alá minket a történelem”. „Kormányzó nélkül nincs miniszterelnök, miniszterelnök nélkül nincs miniszter. És ezt a tényt nem vonhatja kétségbe Magyarország II. világháborús gyászos szerepvállalása sem” – jelentette ki.

Orbán horthyzása után kiakadtak a hazai ellenzéki pártok, a hazai zsidó szervezetek, legutóbb pedig a Zsidó Világkongresszust vezető Ronald S. Lauder bírálta élesen a magyar miniszterelnököt, ráadásul azután, hogy fogadta őt a magyar miniszterelnök.

Ronald S. Lauder szerdán még Orbánnál járt

Ronald S. Lauder szerdán még Orbánnál járt

Fotó: MTI

A Zsidó Világkongresszus maximális támogatásáról biztosította a magyarországi zsidó kisebbséget, amely kifogásolta Orbán Viktor jellemzését arról a Horthyról, aki aláírásával hozzájárult a zsidóellenes törvények életbelépéséhez a két világháború között.

„A magyarországi zsidó közösség erős és elkötelezett, de a huszadik századot jellemző féktelen antiszemitizmus és zsidóüldözés kitörölhetetlen nyomot hagyott rajta, és ezt a tényt sohasem szabad elfelejteni vagy kisebbíteni – hangsúlyozta Lauder. – A borzalmak, amelyeknek Horthy tengernagy kitette Magyarország zsidó közösségét azáltal, hogy megfosztotta tagjait jogaiktól és emberi méltóságuktól, valamint a deportálásban és zsidók százezreinek lemészárlásában játszott szerepe sohasem bocsátható meg.”

„A Zsidó Világkongresszus mindig kiáll közösségeinkért, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje azokat az antiszemitizmustól, illetve az ilyen elfogadhatatlan tettek igazolásának vagy felmentésének megkísérlésétől” – tette hozzá a New York-i székhelyű szervezet elnöke.

Orbán szerint Horthy Miklós kivételes államférfi volt, aki megmentette Magyarországot

Korábban még bírálta a kormányzót, de most már vége a finomkodásnak. Orbán Viktor szerdán a megújult Klebelsberg-kastély ünnepélyes átadásán adta elő gondolatait a minket fenyegető apokalipszisről, szokás szerint zavaros szóképekbe bonyolódva. Az MTI szerint arról beszélt, hogy Európa ma új típusú veszéllyel szembesül, olyan külső és belső támadás alatt áll, amely a gyökereire irányul.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. jún. 24., 07:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  Motyó
  2017. június 24., szombat 20:02
  Viki pontosan tudja, hogy mindenki követhet el hibákat. Az hogy horthy kinevezett jó embereket, pont olyan , hogy viki kinevezte Persányit az az Állatkert élére, mert ő ért hozzá, nem úgy mint németh szilárd a nemzet tuskója a birkózáshoz.
 2. 7
  Rumata
  2017. június 24., szombat 18:56
  "Kormányzó nélkül nincs miniszterelnök, miniszterelnök nélkül nincs miniszter" (Orbán)

  Ez valóban igaz.

  A fajüldöző, népirtó, háborús bűnös Horthy nélkül
  nem lehetett volna miniszterelnök a fajüldöző, háborús bűnös Bárdossy László,
  és nem lehetett volna a közoktatási miniszter a fajüldöző, háborús bűnös Hóman Bálint.

  Orbán viszont egy rongyember, hogy volt pofája az akasztófáravaló Horthy Miklóst, az ország tönkretevőjét nagy nyilvánosság előtt "kivételes államférfinak" nevezni.

  Horthy kormányzóként szentesítette az összes zsidótörvényt, személyesen döntött a Szovjetunió megtámadásáról, és személyesen adott utasítást a 437 ezer vidéki zsidó deportálására.

  Horthy személyesen felelős félmillió magyar ember (katona, munkaszolgálatos és deportált) halálba küldéséért.

  Az egész magyar nemzet meggyalázása, hogy Horthy magyar földben nyugodhat.
 3. 6
  rworse
  2017. június 24., szombat 13:57
  Időtér, 2

  Horthy érdemeit elhomályosította a sok bajkeverő?!?!?!?!?!?!?!
  Mi a búbánatos faszom érdemei voltak a Horthynak?! Egy sem. Egy vérnösző barom nímand volt, aki többediziglen árulta el konkrétan a hazát a hatalma érdekében. Azt hosszasan lehetne sorolni, hogy milyen emberiség és magyarságellenes cselekedetei voltak, és milyen emberellenes rendszert tartott fenn.
  Egyébként épeen ezt tesz Orbán is, évek óta újraépíti a király nélküli királyságot, a hárommillió koldus országát és a kivándorlók országát. Évek óta már kimondja, hogy kik a példaképei, most először merte megnevezni Horthyt is köztük. Teheti, mert sokaknak megint tetszik ez - és megint sokan relativizálják a fasizmust, ami Horthynak természetes szellemi közege volt. Horthy virtigli fasiszta volt, bár ezt még ő maga se tudta igazán, mert annyira buta volt az őfőméltóságú úr, hogy még dzt se érte fel ésszel.
 4. 5
  tiszapolgári
  2017. június 24., szombat 10:55
  „New Yorkból szóltak be a kormánynak”

  Elnézést, de ennek nincs hírértéke. Annak sokkal inkább lenne, ha a V4-ek valamelyike, Szlovákia, Lengyelország vagy még inkább, ha a legfőbb stratégiai partnerünk, Oroszország szólna be. De nem szólnak.
  Az oroszok tudják, hogy nem a szónoklatokra kell figyelni, hanem arra, hogy a (például Lengyelországba be sem engedett) putyinista Éjjeli Farkasok hagyományőrző motorosklub pár hónapja rendőri védelem alatt megkoszorúzhatta a Szabadság téri emlékművet – nem a gábrielest, hanem az ötágú csillagosat.
 5. 4
  Valakicske
  2017. június 24., szombat 10:18
  (2)

  Hitler tevékenységéhez gyakorló módon asszisztáló ... illető estében NINCS (mert nem létezhet) egyrészt-másrészt.
  Pont.
 6. 3
  Cheyenne
  2017. június 24., szombat 09:44
  Sebaj. A Maccabi játékokra elkurrantunk pár tízmilliárdot, örülni fognak a tesis zsidók világszerte, stalán feledik, hogy mindezt a numerus clausus, majd a zsidótörvényeket meghozó Horthy-rezsim legitim örökösének tekintő Orbánisztántól kapják.

  Elvégre Orbán tudja jól: a zsidók is megvehetők egy kis Szent István renddel (a la Kertész Imrus), új MTK stadionnal, vagy a Maccabi játékokkal.

  S ha feledve nem is, de elnézve azért megoldható az a 600 ezer kiírtott zsidó. Yom Kippurkor majd elnézik maguknak az utódok, hogy olyan elnézőek a horthysta Orbánnak. Elvégre plecsni, stadi, ünnepi játékok orrba-szájba pörögnek, s nem érződik a pénzosztók szájából bűzlő hullaszag.. Shalom!
 7. 2
  Időtér
  2017. június 24., szombat 09:08
  Annyi bajkeverő kavarta a fekáliát a korabeli Európában, hogy Horthy érdemeit elhomályosította. Antiszemita volt, ahogy Teleki Pálhoz írott, gyakran idézett levelének első felében is megírja, de a második felében, amit sokan nagy előszeretettel nem idéznek, hogy szükség van a zsidó tőkésekre is az ország építésében, igaz, ezt azért mondja a levélben, mert nem ért egyet Hitler Endlösungjával, inkább a kérdés "ferencjóskai" "kezelésének" a híve. Hazánkat pedig többek közt pont a felelőtlen firkászok (is) teszik szar hellyé, elkövető részesi minőségükben.
 8. 1
  sachs
  2017. június 24., szombat 08:40
  Kellene végre ötven év, amikor nem kivételes államférfiak kormányozzák Magyarországot. Akik nem akarnak minket (meg a nyugdíjpénztárainkat) minduntalan megmenteni. Nem uszítanak, hanem együttműködőek. Mértékkel lopnak csak, vagy legalább nem reklámozzák magukat kereszténynek. Szóval egyszerűen csak normálisak. Hogy ne legyünk már ilyen szar hely, mint most.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...