Hamarosan megtörténhet a nagy összeborulás: júliusban találkozhat Putyin és Trump

  • MTI
  • 2017. június 24.

Külpol

A találkozó alatt így legalább majd az egyik felet sem kell lehallgatni.

A washingtoni Fehér Ház szóvivője nem zárja ki, hogy júliusban sor kerülhet Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára.  Sean Spicer a szokásos napi sajtóértekezleten újságírói kérdésre válaszolva szögezte le, hogy a két vezető júliusban találkozhat. "Amennyiben együtt tudunk működni Oroszországgal bizonyos problémák megoldása érdekében és megvan hozzá az akarat is, akkor mi szívesen vesszük a találkozót" – fogalmazott Spicer. A kétoldalú találkozóra a G20-as országcsoport németországi tanácskozásán kerülne sor.

A szóvivő, szintén kérdésre válaszolva, kitért Robert Mueller, a 2016-os elnökválasztási kampány orosz szálait vizsgáló különleges tanácsadó személyére és szerepére is. Spicer hangsúlyozta: Donald Trump elnök nem kívánja Mueller elmozdítását.

Trump a Fox televíziónak adott – vasárnap adásba kerülő, de egyes részleteiben már nyilvánosságra hozott – interjújában ugyanis megkérdőjelezte Mueller függetlenségét. Kifejtette, hogy Mueller "nagyon-nagyon jó barátságot ápol" James Comeyval, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, továbbá az elmúlt napokban legalább három olyan jogászt vett fel a vizsgálatokat végző munkatársi gárdájába, akik a demokraták és Hillary Clinton mellett elkötelezettek, s korábban kizárólag demokratáknak, köztük Hillary Clintonnak adományoztak jelentős összegeket.

Figyelmébe ajánljuk