Felújításra szorul a K-híd, de biztonságos a BKK szerint

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. augusztus 9.

Lokál

A híd állapotát az üzemeltető rendszeresen ellenőrzni.

Felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos a K-híd, amelyen keresztül a Sziget fesztivál megközelíthető - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A társaság álláspontja szerint az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát, a rajta egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció.

Hangsúlyozták: a hídon annak megépítése óta nem volt jelentős beavatkozás, így a műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására. A BKK a Sziget fesztiváltól függetlenül korábban elkészíttette a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik.

A híd állapotát az üzemeltető rendszeresen ellenőrzi és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik. Idén megvizsgálták a járdakonzolokat, ennek eredménye alapján a szervezők a Budapesti Közút Zrt. felügyelete mellett elvégezték a szükséges javításokat - olvasható a közleményben. (MTI)

A K-híd állapota azért vált kérdésessé az elmúlt napokban, mert a Sziget Fesztivál első, szerdai napján pánik tört ki, és a nagy tömeg pedig a rendezvény kijárata felé vette az irányt.

 

Neked ajánljuk