Műgyepszőnyeget telepítenek a Városligetben ott, ahol korábban természetes növényzet volt

  • narancs.hu
  • 2020. november 21.

Lokál

Zöldnek zöld…

Ha valódi gyepen szeretné sétáltatni a kutyáját, akkor ne a Városligetben most épülő kutyafuttatóba vigye, hiszen ott műgyepet telepítenek – írja a 24.hu. A területen korábban normális fű volt, azonban a Liget Zrt. szerint nem érdemes igazi fűvel próbálkozni, mert az nagyon hamar tönkrement egy másik kutyafuttatóban is.

„A Hermina úti Kutyás élményparkban szerzett üzemeltetési tapasztalatok alapján a terepalakulatok/dombok kedvelt játékok, azonban az erodálódás elkerülés érdekében a gyepfelülettel szemben érdemes mesterséges, strapabíró műfűvel beborítani azokat” – válaszolta a portál megkeresésére Guba Sándor a Liget Zrt. kommunikációs referense. A Hermina úti kutyafuttatóban ugyanis van olyan nap, amikor ezernél is több kutya megfordul, de egy átlagos napon is 700-800 eb játszik ott.

„Olyan helyre telepítenek műgyepet, ami korábban zöldfelület volt. Ha ez a zöldfejlesztés, akkor köszönjük, nem kérünk belőle” – reagált a lapnak Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze, aki egyúttal rámutatott: ebből is látszik, hogy hibás a Liget-projekt koncepciója. Mint mondja, a kutyafuttatón az új gyep két hónap alatt rosszabb állapotban volt, mint a fejlesztés előtt, mert annyi kutyást vonzottak oda, hogy fenntarthatatlan lett az egész, tönkrement teljesen a zöldfelület.

Figyelmébe ajánljuk