Ukrajnában csökkent az új fertőzöttek száma

  • MTI
  • 2021. március 21.

Lokál

27 százalékkal.

Ukrajnában 11 145 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek az elmúlt 24 órában, ami 27 százalékkal kevesebb, mint az előző napi új fertőzöttek száma - közölte vasárnap Makszim Sztepanov egészségügy-miniszter.

  A miniszter Facebook-oldalán tudatta, hogy a 11 145 új fertőzött közül 585 gyermek, 199 pedig egészségügyi dolgozó. Pénteken rekordszámú - 15 850 - új fertőzöttet jelentettek Ukrajnában.

    A miniszter hozzátette, hogy az elmúlt napban 4838 fertőzött került kórházba, 3877-en kigyógyultak a Covid-19-betegségből, míg a betegség és a szövődményei miatt 166 ember hunyt el.

    Április 30-ig veszélyhelyzet és általános karantén van érvényben Ukrajnában. Február 24-én meghosszabbították a fokozatos karantént, amely a megyék egyes övezeteinek fertőzöttségétől függően lép életbe. Jelenleg hat régióban - Kijevben, illetve Zsitomir, Kárpátalja, Ivano-Frankivszk, Lviv, Odessza és Csernyihiv megyékben van érvényben a legmagasabb fokozat.

    Denisz Smihal kormányfő közölte, hogy az országban megkezdődött a járvány harmadik hulláma. Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a Covid-19-betegséggel kórházban ápolt paciensek száma.

    Ukrajna Európában az utolsó országok között van, ahol megkezdték az oltási kampányt. Az oltás február 24-én indult, miután az első 500 ezer Covishield (az AstraZeneca/Oxford Indiában gyártott vakcinája) megérkezett. Egyelőre csak ezzel a vakcinával oltanak.

    Az egészségügy-miniszter pénteken közölte, hogy megkezdődött az oltási kampány második fázisa, amelyben a magas kockázatnak kitett állampolgárokat és az egészségügyi dolgozókat oltják be.

Figyelmébe ajánljuk