Díjat nyert Enyedi Ildikó projektje a Berlinalén

  • narancs.hu
  • 2021. március 3.

Mikrofilm

A Balaton Brigád című kémthriller kilenc másik sorozattervvel versenyzett.

A Balaton Brigád című thrillersorozat terve kilenc másik európai projekttel együtt vett részt a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvényén, és elnyerte a Séries Mania Project Exchange Awardot – írja a Cineuropa. Ez a rendezvény egy úgynevezett pitchfórum. Kriegler Gábor, a Balaton Brigád producere a hvg.hu-nak adott korábbi interjújában azt mondta, a járvány előtt ez olyan rendezvény volt, amelyen a filmterv készítői kiállnak a színpadra, beszélnek az elképzeléseikről, hogy felkeltsék a lehetséges finanszírozók, tévécsatornák, színészek, rendezők, írók, ügynökségek figyelmét.  Most ezeket a programokat is az online térben rendezik meg. 

„A különleges tóparti, napsütötte környezet, a karakterek komplexitása és a friss és a retró érzést remekül magába foglaló hangvétel miatt választottuk ezt a történetet. A kosztümös kémdráma egy olyan történelmi korszakba repít viszza mindannyiunkat, amiről az összes európai azt gondolja, hogy ismeri" – mondta Laurence Herszberg, a Séries Mania alapítója és igazgatója a Balaton Brigádról, amelynek hazai gyártója a budapesti Joyrider, vezető rendezője az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó.

A Balaton Brigád a díj révén meghívást kapott a Séries Mania Fórumba, amit augusztus 30. és szeptember 1. között tartanak a franciaországi Lille-ben. Eddig nem válogattak be sorozatot a pitchfórumra, most pedig az első jelölt egyből nyert is.

 

Figyelmébe ajánljuk