Kijött az Aranybulla című tévésorozat előzetese

  • narancs.hu
  • 2022. június 30.

Mikrofilm

A 600 milliós állami támogatással, mások mellett Rákay Philip producerelésével készülő sorozat erős csúszásban van.

A magyar jogrendszer egyik első mérföldkövéről négyrészes tévésorozat készült Kriskó László rendezésében, a Nemzeti Filmintézet 600 millió forintos gyártási támogatásával, és most érkezett meg belőle a rövid előzetes.

Idén áprilisban volt az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója: a kalandos úton trónra került II. András király az ország létét veszélyeztető belső és külső ellenségek legyőzésére 1222-ben olyan korszakalkotó törvénycsomagot fogadott el, amely egyensúlyt teremtő, új gazdaságpolitikát hozó, jogbővítő és a kontinentális Európában egyedülálló dokumentum volt.

A 24.hu szerint

a sorozatot eredetileg az Aranybulla jubileumára készítették, áprilisban mutatták volna be, ám egyelőre csúszik a projekt.

Az Index szerint a filmsorozat költségvetése a 600 milliós állami támogatással együtt át fogja lépni az egymilliárd forintot.

A főbb szerepekben Trill Zsolt, Törőcsik Franciska, Veréb Tamás, Rátóti Zoltán, Sipos Imre, Sipos Áron és Fehér Tibor látható, mellettük feltűnik többek közt Fenyő Iván, Rajkai Zoltán, Simon Kornél, László Zsolt és Seszták Szabolcs is.

Az Aranybulla forgatókönyvét Kis-Szabó Márk (Pesti balhé) és Trux Béla (Az inkvizítor) írta, producerként Hábermann Jenő, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip jegyzi.

És akkor az előzetes, amelyben egyetlen mondat hangzik el:

Krisztus nevében!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk