A háború kitörése óta először forog játékfilm Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2022. június 28.

Mikrofilm

A nap, amikor találkoztam Pókemberrel című film a bucsai mészárláshoz is kapcsolódik.

A filmipar több hónapos leállása óta elkezdődött az első fikciós film forgatása a háború sújtotta Ukrajnában – írja a Filmtekercs.hu az IndieWire beszámolója alapján. Mióta február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát, a filmkészítők elsősorban dokumentumfilmeken keresztül igyekeznek bemutatni a háborút. Most azonban egy Kelet-Európában nem szokványos műfajú alkotás munkálatai kezdődnek meg, szuperhősfilm készül.

Bár az alkotás címe The Day I Met Spider-Man (A nap, amikor találkoztam Pókemberrel) lesz, a film mégsem Peter Parkerről szól majd. A háborúban önkéntesként dolgozó lány, Katya tanúja lesz a bucsai mészárlásnak. A háború valós eseményein alapuló történet akkor keveredik a fikcióval, amikor a lány felfedezi, hogy szupererő birtokosa. A fiatal önkéntes ezután szuperhősnőként ment életeket a háborúban.

A film stílusa – a fikciós történet ellenére – dokumentarista jellegű lesz, és a háború sújtotta Ukrajna eredeti helyszínein forgatják. A film producerei fontosnak tartják, hogy Ukrajna küzdelmeit ne csak dokumentumfilmek örökítsék meg, hiszen egy játékfilm képes lehet az események érzelmi oldalát is feltárni. A film készítői kezdetben őrültségnek tartották, hogy a háború közepette fikciós filmet forgassanak. Azonban ahogy kezdett összeállni a forgatókönyv, úgy lettek az ötletgazdák is egyre magabiztosabbak - olvasható a filmről szóló cikkben.

A nap, amikor találkoztam pókemberrel várhatóan idén ősszel érkezik. A készítők szeretnék minél több platformon bemutatni ezt a cseppet sem hétköznapinak ígérkező alkotást, beleértve a streamingszolgáltatókat és a filmfesztiválokat is.

(Címlapképünk illusztráció: újságírók egy tömegsírt fényképeznek egy templom közelében a Kijev melletti Bucsában 2022. április 3-án. Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk