East Punk Memories

  • 2013. június 4.

Snoblesse

Akiért a taraj szól: a nyolcvanas évek punkjai emlékeznek.
false

Milyen volt punknak lenni, nem tudom már – így az ismert verssor, Lucile Chaufour dokumentumfilmje azonban épp a felejtés ellen dolgozik, s azt térképezi fel, hogy milyen volt punknak lenni Kádár alatt, s milyen ma visszaemlékezni egykori punk önmagunkra. A francia dokumentumfilmes testközelből ismerte a punkvilágot, hiszen maga kapta lencsevégre őket az átkosban Super8 kamerájával. Az East Punk Memories-ban tizenkét expunk emlékszik vissza húszéves kori önmagára, a rendszerváltásra, és az azóta eltelt viharos időkre. Szereplők: Kelemen Balázs, Tóth Miklós, Mozsik Imre, Márton Attila, Papp Zoltán György, Ványi Tamás, Rupaszov Tamás, Horváth Attila, Erdős József, Vojtkó Dezső, Asztalos Ildikó, Törjék Tünde.


Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.